Borítókép: A megkerült cirkáló - Rejtő hangoskönyv-sorozat 20.
Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó 2018
Tulajdonságok
  • 150 x 207 mm, keménytábla-borító, 24 oldal
  • 1db MP3 CD
  • Teljes idő: 280 perc
  • ISBN 978-963-099-162-9

Rejtő Jenő A megkerült cirkáló - Rejtő hangoskönyv-sorozat 20.

Rudolf Péter előadásában

Eredeti ár: 1 690 Ft
Korábbi ár: 845 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 014 Ft

A Stanley Up To Date világraszóló kalandja (amely a Piszkos Fred közbelép című hangoskönyvben hallgatható meg) óta Fülig Jimmy San Franciscóban vesztegel. Itt találkozik a haditengerészet admirálisával, aki felkéri az eltűnt André de Rémieux nevű kirándulóhajó felkutatására. Nem, más, mint régi haragosa, Piszkos Fred protezsálja be a feladatra,  mert ő „nem ér rá.” A feladat halálosan veszélyesnek igérkezik, hiszen a kutatásban már az igazi nehézfiúkkal súlyosbított Radzeer cirkáló is eltűnt. Hamarosan elindul hát a déltengerekre a Vakapád nevű bárka, fedélzetén Fülig Jimmy első tiszttel, Rézgróffal, a Vörös Vasziccsal, Csont Mukival és hasonszőrű társaikkal, Kalóz Pepi kapitánynő parancsnoksága alatt. És, sajnos, Wágner úrral.
   Hogy mi lesz a Vakapád sorsa, miért olyan fontos valójában a haditengerészetnek egy kirándulóhajó, megkerül-e az elveszett Radzeer, és legfőképpen: kavarja-e most Piszkos Fred, vagy nem kavarja? Hallgassa meg a hangoskönyvet!

 

HALLGASSON BELE A HANGOSKÖNYVBE!

A keménytábla-borítós kiadványban a hangoskönyvet tartalmazó CD átlátszó tálcán helyezkedik el.
   A kötet 24 oldalán részlet olvasható Matuscsák Tamás Rejtő Jenő elveszett naplója című életregényéből. A mű úgy mutatja be Rejtő életének és korának eseményeit, mintha az író egyes szám első személyben vezetné naplóját kamaszkorától haláláig. A 20 kötetes sorozatban közreadott részletek időrendben tartalmazzák a Noran Libro Kiadónál 2016-ban megjelent mű szövegének túlnyomó részét.
   A második oldalon található QR-kód segítségével Ön ingyen letöltheti okostelefonjára vagy tabletjére a hangfelvétel alapjául szolgáló Rejtő-regényt elektronikus könyv formájában, a Magyar Elektronikus Könyvtárból.
    Egy oldalon a Quattrocento Kiadó által 2012-ben kiadott Rejtő lexikon szócikkeiből válogatott részletek mutatják be A megkerült cirkáló főbb szereplőit, az utolsó oldalon pedig a hangfelvétel részletes tartalomjegyzéke olvasható.
   (A hangfelvétel a Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó által 2011-ben kiadott, négy órás, mp3 formátumú hangoskönyv változatlan kiadása.)

 

Részlet a műből:

 

Amikor Fülig Jimmy a Három Piros Dugóhúzóban végre meglátta Kalóz Pepit, életének nevezetes periódusához érkezett. Meglepően csinos nő volt ez a kalóz! Olyan sima fekete hajú, hogy szinte cserépfigurának látszott, ami attól volt, hogy olajjal egyengette rakoncátlan hajviseletét. Pepita kosztümöt viselt, de úgy látszik, kissé elszámította magát a varrónő, mert a ruha olyan szűken feszült idomain, hogy szinte recsegett rajta járás közben. Az ember minden pillanatban várta, hogy felsiklik a ruha teljes hosszában. Kalóz Pepi azonban nem félt ettől.
   Ő általában semmitől sem félt.
   Nyakában a kosztüm hasítéka mentén valami nyeszlett, keskeny szőrmedísz csüngött, és egy hatalmas bőrretikült hurcolt magával, amit az alsó karjára akasztott. Szép vonásait kissé eldurvította az olcsó púder és a túl élénkre festett száj. De ettől valahogy még szebb volt. Kontyra való hetyke kis kalapot viselt, rézsút a fejébe csapva, és ahogy energikus mozgással végigment az ivón, a férfiak önkénytelenül utat engedtek katonásan lendülő két karjának. Sokféle ékszer zörgött a csuklóján: gyöngy, karperec, sőt egy valószínűtlenül hatalmas ékkövekkel díszes melltű. Ujjain csak úgy villogtak a színes és fehérüvegek, mert mondanom sem kell talán, hogy Kalóz Pepi ékszerei egyetlen karátot sem képviseltek ékszerészi szemmel nézve.
   Ha ugyan ékszerész szeme az ilyen holmit megnézi.
   - Maga az a Fülig Jimmy, aki beszélni akar velem, hogy társuljunk? - mondta, és erélyesen leült, karpereceit egyetlen kézrázással visszahárítva. - Hát feljöhet a hajóra, nem bánom, de figyelmeztetem, hogy rendesen kell viselnie magát. Hé!... Jack! Whiskyt, fél pohárral, a dollárosból!
   Kosztümje felső zsebéből egy kókadtan kettéhajolt cigarettát tett a szájába, és felkattintotta hozzá az öngyújtóját.
   Hű, az angyalát! Ez aztán a nő!
   - Nézze, nagysád...
   - Kalóz Pepi vagyok.
   - Figyeljen, Miss Kalóz. Itten arról van szó, hogy engem bíztak meg ezzel az üggyel, ötven­ezer dollárért. Én Fülig Jimmy kapitány vagyok, biztosan hallotta már ezt a nevet.
   - Még nem - felelte a nő, és lehajtotta a fél pohár whiskyt egy slukkra. - De valami rokonát már említették előttem. Egy azonos nevű szállásmestert. Testvérek?
   - Hm... Voltam én szállásmester is. De nem ez a fő. Azt hiszem, hogy jól kijövünk majd egymással.
   - Ha nem, hát nekem ez is mindegy. Szóval maga vállalja az összes költségeket, a jutalom egyharmad részéért?
   - Hogyhogy?! - horkant fel dühösen. - A Wagner meg maga kapják a felit, és én a felit?!
   - Nincs sok időm. És ostobaságok nem érdekelnek. Három egyforma részre megy az egész, ha nem tetszik, keressen más hajót...
   A föld nyelte volna el azt a Kapitányt! De mit tehetett? Mindent el kellett fogadnia. Amint elvben megállapodtak, Kalóz Pepi kinyitotta hatalmas retiküljét, amely tömve volt minden­félével. Többek között egy harapófogó és egy hatlövetű revolver is találtatott benne, színes selyem zsebkendője és a kompaktja mellett. Hosszas keresgélés után egy gyűrött papírt szedett elő, és kisimította. Kész megállapodás volt. Fülig Jimmy nagyot sóhajtva aláírta.
   - Most menjen legénységet keresni, és én is utánanézek - mondta Kalóz Pepi. - A régi kikötő­nél bevárjuk egymást.
   - De itt vigyázni kell...
   - Csak ne tanítson engemet! Ócskábbat mint maga, nem hozok.


 


További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok