Borítókép: 111 különleges hely - Firenze és Toszkána
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 134 x 205 mm, füles kartonált
  • 240 oldal
  • ISBN 978-963-544-030-6

Beate C. Kirchner 111 különleges hely - Firenze és Toszkána

111 különleges hely


Eredeti ár: 5 990 Ft

A reneszánsz klasszikus városai, festői ciprusfasorok, ínycsiklandó tésztaételek és zamatos Chianti az asztalon – sokak számára ezt jelenti egy tökéletes nyaralás Toszkánában. Valóban, szinte mindenütt ilyen szép! De talán nem is sejtjük, hogy itt rejtőzik egy alpesi legelő ezerméteres magasságban a sziklák oldalában, vagy éppen Olaszország legnagyobb lápvidéke. És a már-már giccsesen fehér „karibi strandokat” ki ismeri?

A könyv elvezet a természet, a művészet és a meghökkentő legendákkal teli történelem 111 helyszínére. Ilyen például a Gallicano nevű falu, ahol a hivatalos sajtgurító bajnokságot rendezik, vagy Vicopisano öt évszázadnyi börtöngraffitije.

Ez a képekkel gazdagon illusztrált kötet arra inspirál minket, hogy a népszerű útvonalaktól távol is felfedezzünk páratlan műalkotásokat: Firenze dombjain, a kis San Leonardo in Arcetri-templomban egy márvány szószékre bukkanhatunk, amelyről egykor Dante tartotta beszédeit, Settignanóban pedig zavartalanul megcsodálhatunk egy Madonnát Botticellitől, a Vénusz születésének alkotójától.

Fedezzük hát fel együtt Toszkána rejtett kincseit és helyszíneit!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok