logo
Emlékezz rám!
Mario Escobar

Emlékezz rám!

Eredeti ár: 3 800 Ft
Korábbi ár: 3 230 Ft
- Nyári katalógus (szept. 30-ig) -
Akciós ár: 3 040 Ft

Mario Escobar a moreliai gyermekek igaz történetei alapján írta meg ezt a regényt, amelyben feltárja a háború borzalmait és egyúttal megható képet fest egy család önfeláldozó szeretetéről és kitartásáról.

 

Madrid, 1934. Bár még nem tört ki a spanyol polgárháború, de Madrid egyre több veszélyt rejt a tizenhárom éves Marco Alcalde és húgai, Isabel és Ana számára. Marco szülei aktív ellenállást tanúsítanak Franco tábornok fasiszta rendszerével szemben, és kezdetben még csak nem is sejtik, hogy eszméik felvállalásával veszélybe sodorják szeretteiket.

 

Miután a mexikói kormány védelmet ígér a veszélyeztetett spanyol gyerekeknek, a szülők azt teszik, amit abban a helyzetben a leghelyesebbnek gondolnak: egy óceánjáró hajón az ismeretlen Morelia városába küldik gyermekeiket. Marco megígéri szüleinek, hogy vigyáz a húgaira Mexikóban, de akkor még csak nem is sejti, hogy embert próbáló út és szívet tépő események hosszú sora elé néznek. Amint a felcseperedő gyerekek kénytelenek gondoskodni önmagukról és egymásról, fokozatosan erőt vesz rajtuk az otthonuk és a családjuk iránti vágyakozás és identitásuk is meginogni látszik. Halványuló emlékeik és az egyre elrettentőbb külföldi hírek közepette immár abban is kezdenek elbizonytalanodni, hogy viszontláthatják-e még a szüleiket és a szívüknek oly kedves szülővárosuk gyönyörű utcáit.

 

Tulajdonságok

  • 125 x 200 mm, füles kartonált
  • 384 oldal
  • ISBN 978-963-544-221-8

További ajánlatunk

Huszadik századi szlovák novellák
Eredeti ár: 3 990 Ft
Akciós ár: 799 Ft
Kafka macskái
Eredeti ár: 3 490 Ft
Akciós ár: 599 Ft
Párizs, isten hozzád!
Eredeti ár: 3 600 Ft
Akciós ár: 599 Ft
Egy kém/nő titkos élete
Eredeti ár: 4 590 Ft
Akciós ár: 3 213 Ft