Borítókép: Alfred Hitchcock tizenkét élete
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 150 x 227 mm, keménytáblás, védőborító
  • 400 oldal
  • ISBN 978-963-544-366-6

Alfred Hitchcock tizenkét élete

Eredeti ár: 4 800 Ft
Korábbi ár: 1 440 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 880 Ft

Hitchcock jóval több mint egy hollywoodi nagyágyú – a 20. század meghatározó, modern művésze, akinek jelentősége messze túlmutat a filmművészet határain.

A kötetben Edward White a Hitchcock-jelenséget vizsgálja. Melyek a borzongás nagymesterének stílusjegyei? Hogyan jött létre Hitchcock egyedi filmes világa és mit árul el mindez valódi személyiségéről? Miként hatott a rendező öröksége a modern kultúrára?

A tizenkét fejezetből a rendező életének és munkásságának különböző aspektusait ismerhetjük meg, amelyek mindegyike más és más szemszögből mutatja be az embert és a legendát.

A szerző Hitchcock életművének izgalmas elemzését kínálja korai angliai némafilmjeitől a hollywoodi kasszasikerekig. Bepillanthatunk a makulátlan megjelenésű filmsztárral, Cary Granttel való munkakapcsolatába és a nőkkel való ambivalens viszonyrendszerébe, ideértve csodálatos szőke sztárjait, Ingrid Bergmant, Grace Kellyt és Tippi Hedrent, az őt inspiráló kolléganőket és természetesen a női közönséget, amely számára elsősorban alkotott. Természetesen Hitchcock ikonikus filmjeinek – Psycho, Szédülés, Hátsó ablak, Madarak, Forgószéla kulisszái mögé is bepillanthatunk.

White meghatóan írja le Hitchcock feleségéhez és életre szóló társához, Almához fűződő viszonyát, aki nemcsak számos filmklasszikusának sikeréhez, de személyes mítoszának megteremtéséhez is jelentősen hozzájárult.

Tanúi lehetünk a folyamatnak, ahogy Hitchcock reklámszakemberként tudatosan felépítette összetéveszthetetlen imázsát és a Hitchcock-brandet, amely végül nem csupán saját iparágának példaképévé, de kulturális ikonná is tette.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok