logo
Az elrejtett gyermek

Előrendelhető
Tervezett megjelenés: 2022. október 13.

Louise Fein

Az elrejtett gyermek

Eredeti ár: 4 800 Ft
Bevezető ár: 3 360 Ft

Eleanor Hamilton boldog feleség, és egy elbűvölő négyéves kislány, Mabel édesanyja. Férje, Edward a bimbózó eugenikai mozgalom vezéregyénisége, ami olyasféle gondolatokat körvonalaz, melyeket hamarosan Hitler is a zászlajára tűz.

Amikor azonban kislányukon epilepsziás rohamok jelentkeznek, tökéletes világuk széthullani látszik. Mabel szégyenteljes betegségét Edwardnak titkolnia kell a munkakörnyezetében, és a család becsülete veszélyben forog.

Eleanor hamar ráébred, hogy Edward titkolózik, mindent megkérdőjelez, amit addig a genetikai alsóbbrendűségről gondolt, s férjébe vetett, addig megingathatatlan hite szertefoszlik. Zaklatott lesz és kiábrándult, s miután úgy érzi, képtelen tovább elviselni a családi terheket, úgy dönt, kézbe veszi a dolgokat.

Louise Fein – aki személyes tapasztalatból merített ihletet könyve megírásához – komoly morális és etikai kérdésekre világít rá egy olyan korszakban, amelyet a xenofóbia, az előítéletek, a rettegés és az úttörő jelentőségűnek álcázott, ugyanakkor téves és romlott tudományos elképzelések uraltak.

Ebben a mélyen megindító, precíz háttérkutatásokkal alátámasztott, elsöprő erejű történetben finoman cizellált portrét kapunk egy családról, amely lassan összeroppan a szégyen, a hazugság és a veszélyes eszmék terhe alatt.

Tulajdonságok

  • 125 x 200 mm, füles kartonált
  • 512 oldal
  • ISBN 978-963-544-670-4

További ajánlatunk

Érzelmes utazás
Eredeti ár: 2 600 Ft
Online ár: 500 Ft
Az én karácsonyfám
Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 1 992 Ft
Ártatlan szeszcsapdák
Eredeti ár: 2 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Lökhajtásos Katica
Eredeti ár: 2 600 Ft
Akciós ár: 450 Ft