Borítókép: BBC Világtörténelem 5. szám
Kossuth Kiadó 2019
Tulajdonságok
  • 200 x 250 mm
  • 112 oldal
  • 977 2062 520 062

BBC Világtörténelem 5. szám

Régmúlt és közelmúlt a harmadik évezredből nézve

Eredeti ár: 1 290 Ft
Korábbi ár: 645 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 774 Ft

Világtörténelem címmel a BBC History stábja 2018 márciusában új, negyedéves folyóiratot indított. A magazin a brit BBC History-t kiadó szerkesztőség által kiadott kéthavi folyóiratból készülő válogatás. A 114 oldalas kiadvány, szemben a magyar BBC History-val, amely már kb. kétharmad részében magyar témákkal foglalkozik, illetve hazai szerzők írásait közli, a kitűnő Világtörténelem kizárólag egyetemes történeti cikkeket közöl, amelyek túlnyomó többségükben nem brit vonatkozásúak.

A brit szerkesztőség megbízható szerzőgárdával dolgozik, hasonlóan a Historyhoz, ebben a kiadványban is rendszeresen írnak ismert és rangos egyetemeken működő szerzők, s ahogy ez az angolszász nyelvterületen megszokott: igen olvasmányos, könnyen emészthető stílusban.

A rendkívül bőven illusztrált, látványos magazinban, miközben úgynevezett nagy történelmi témákhoz is hozzányúlnak – például a gyarmatosítás története, a nagy polgárháborúk, az iszlám stb. –, a szerkesztők tudatosan fordulnak a fiatalabb nemzedékek érdeklődése felé. Az írásoknak legalább a negyede már a második világháború utáni időszak témáival foglalkozik, és sokszor olyanokkal is, amelyek kívül esnek a hagyományos történeti feldolgozások érdeklődési területén – ilyen például a Beatlesek históriája.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok