Szállítási módok

Ön az alábbi szállítási, átvételi módok közül választhat:


Postai kézbesítés

A megrendelt termékeket a megrendelés beérkezése után 1-2 munkanapon belül, a karácsonyt megelőző időszakban a megnövekedett csomagszám miatt, 1-3 munkanapon belül postára adjuk.
A kézbesítést a Magyar Posta végzi. A postaköltséget a csomagban található számla tartalmazza.

Postai kézbesítés esetén Ön a kézbesítőnek készpénzzel fizet, vagy a megrendeléskor előre fizethet internetes fizetésre alkalmas bankkártyával vagy banki átutalással.

Részletes információk: üzletszabályzat. Postaköltség táblázat

A megrendelt, de lemondani kívánt csomagot kérjük, haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelés napján szíveskedjen jelezni webáruházunk felé a vevoszolgalat[kukac]kossuth.hu e-mail címen.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a webáruházban megrendelt csomag "sikertelen kézbesítése" szerződésszegésnek minősül, melynek következményeként a webáruház az általa előzetesen kifizetett szállítási költség megtérítésére igényt tarthat a vásárlótól, abban az esetben is, ha a vásárlónak a szállítás "ingyenes" lett volna. A vállalkozás minden esetben fizet szállítási és csomagolási költséget a kézbesítendő csomagok után, a visszaszállítás után szintén. Amennyiben a vásárló nem veszi át a csomagot, visszautasítja, vagy részére a kézbesítés neki felróható okból adódóan nem lehetséges, a vásárlás ténylegesen NEM VALÓSUL MEG és a szállítási díjra a vállalkozás igényt tarthat, 2 vagy annál több át nem vett csomag esetén újabb megrendelést csak előre fizetéssel áll módunkban teljesíteni.

A vásárlót megillető 14 napos indoklás nélküli elállási jog (ezen jogáról bővebben tájékozódhat az Általános Szerződési Feltételekben) gyakorlásának egyik törvény által előírt feltétele az, hogy a vásárló ezen szándékát írásban közli a vállalkozással. Mivel a csomag "át nem vétele", illetve "visszaküldése" nem meríti ki ezt a törvényi feltételt, a vásárló ezen magatartásával szerződést szeg és nem elállási jogot gyakorol, továbbá ezen jogok a termékekre, nem a szállítási költségre vonatkoznak. A szállítási költség alól csak akkor mentesül a megrendelő, ha még szállításra átadás előtt lemondja a csomagot.


Személyes átvétel a Kossuth Kiadó könyvesboltjában

A Kossuth Kiadó három budapesti könyvesboltjában is átveheti megrendelése tartalmát. Válasszon a megrendelőlapon a legördülő listából. Könyvesboltjainkban készpénzzel és bankkártyával fizethet.


Ha az Ön megrendelése olyan terméket is tartalmaz, amely még nem jelent meg, de előrendelhető, akkor Ön választja ki, hogy
1. megvárja a kiadvány megjelenését, és akkor veszi át az összes megrendelt terméket, vagy
2. átveszi mindazt, ami rendelkezésre áll, és a később megjelenő előrendelt terméket annak megjelenésekor, azaz egy másik időpontban veszi át. Ha megrendelésében Ön postai kézbesítést választott, akkor valamennyi csomag postaköltsége Önt terheli.