Szállítási módok

Ön az alábbi szállítási, átvételi módok közül választhat:


Postai kézbesítés

A megrendelt termékeket a megrendelés beérkezése után 1-2 munkanapon belül, a karácsonyt megelőző időszakban a megnövekedett csomagszám miatt, 1-3 munkanapon belül postára adjuk.
A kézbesítést a Magyar Posta végzi. A postaköltséget a csomagban található számla tartalmazza.

Postai kézbesítés esetén Ön a kézbesítőnek készpénzzel fizet, vagy a megrendeléskor előre fizethet internetes fizetésre alkalmas bankkártyával vagy banki átutalással.

Részletes információk: üzletszabályzat. Postaköltség táblázat

A megrendelt, de lemondani kívánt csomagot kérjük, haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelés napján szíveskedjen jelezni webáruházunk felé a vevoszolgalat[kukac]kossuth.hu e-mail címen.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a webáruházban megrendelt csomag "sikertelen kézbesítése" szerződésszegésnek minősül, melynek következményeként a webáruház az általa előzetesen kifizetett szállítási költség megtérítésére igényt tarthat a vásárlótól, abban az esetben is, ha a vásárlónak a szállítás "ingyenes" lett volna. A vállalkozás minden esetben fizet szállítási és csomagolási költséget a kézbesítendő csomagok után, a visszaszállítás után szintén. Amennyiben a vásárló nem veszi át a csomagot, visszautasítja, vagy részére a kézbesítés neki felróható okból adódóan nem lehetséges, a vásárlás ténylegesen NEM VALÓSUL MEG és a szállítási díjra a vállalkozás igényt tarthat, 2 vagy annál több át nem vett csomag esetén újabb megrendelést csak előre fizetéssel áll módunkban teljesíteni.

A vásárlót megillető 14 napos indoklás nélküli elállási jog (ezen jogáról bővebben tájékozódhat az Általános Szerződési Feltételekben) gyakorlásának egyik törvény által előírt feltétele az, hogy a vásárló ezen szándékát írásban közli a vállalkozással. Mivel a csomag "át nem vétele", illetve "visszaküldése" nem meríti ki ezt a törvényi feltételt, a vásárló ezen magatartásával szerződést szeg és nem elállási jogot gyakorol, továbbá ezen jogok a termékekre, nem a szállítási költségre vonatkoznak. A szállítási költség alól csak akkor mentesül a megrendelő, ha még szállításra átadás előtt lemondja a csomagot.

A Magyar Posta 2024 július 1-től a következő módosításokat vezette be:
- sikertelen házhoz történő kézbesítési kísérlet után a csomagok 5 munkanapon belül vehetőek át a megadott postahivatalban,
- továbbá az első sikertelen háznál kézbesítési kísérletet követően az 5 munkanapos őrzési idő letelte után próbálják meg másodszor kézbesíteni a csomagot, amennyiben ez is sikertelen, a csomagot visszaküldik a Feladó részére;
- a környezetvédelem jegyében ezentúl a kézbesítő nem hagy papír alapú értesítést a sikertelen kézbesítésről, amennyiben a megrendelés során rendszerünkben a Megrendelő megadja belföldi mobiltelefonszámát, vagy e-mail címét, az értesítőt elektronikusan fogja megkapni a küldeményről.


Személyes átvétel a Kossuth Kiadó könyvesboltjában

A Kossuth Kiadó három budapesti könyvesboltjában is átveheti megrendelése tartalmát. Válasszon a megrendelőlapon a legördülő listából. Könyvesboltjainkban készpénzzel és bankkártyával fizethet.


Ha az Ön megrendelése olyan terméket is tartalmaz, amely még nem jelent meg, de előrendelhető, akkor a megrendelésben lévő termékek közül azokat, amelyek már kaphatók átveheti személyesen, az előrendelt, később megjelenő terméket annak megjelenése után (melyről értesítést küldünk), külön adjuk át. 


Ha Ön több, eltérő időpontokban megjelenő előrendelhető könyvet is kosarába tett, akkor az eltérő időpontokban megjelenő kiadványokat egyenként adjuk át (postázzuk), megjelenésüket követően.


Ha megrendelésében Ön postai kézbesítést választott, akkor valamennyi csomag postaköltsége Önt terheli.