Adatvédelmi elveink


Adatvédelem
Az Ön személyes adatainak védelme a Kossuth Kiadó számára kiemelten fontos. A Kossuth Kiadó a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, és kizárólag a megrendelések teljesítéséhez használja fel; azokat semmilyen formában, sem egészben, sem részleteiben nem adja tovább harmadik fél részére. A weboldalunk használata közben szükséges személyes jellegű – azonosításra alkalmas – adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény).

Adatgyűjtés és feldolgozás
Weboldalunk látogatása során web-szerverünk kizárólag technikai információkat rögzít és tárol (IP-cím, a weboldal ahonnan meglátogatott minket, illetve amelyeket tőlünk meglátogatott, a látogatás időpontja, időtartama), ezek név nélkül kerülnek a rendszerünkbe, statisztikai célokból. Személyes adatokat csak abban az esetben rögzítünk, ha Ön megadta ezek valamelyikét a regisztráció során.

Az adatgyűjtés és feldolgozás célja
A regisztráció során csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához, illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).

Személyes adatok átadása harmadik fél számára
Az Ön személyes adatait kizárólag online-bankkártyás fizetés esetén és kizárólag a tranzakciót lebonyolító bankhoz továbbítjuk, azonosítási céllal.
A Kossuth Kiadó a K&H Bankkal fennálló szerződése alapján kijelenti, hogy a bankkártyás fizetésre vonatkozóan vállalja a tranzakciók titkos és biztonságos lebonyolítását. E szerződés alapján a vevő bankkártya- és bankszámla-adataihoz a rendszer működéséből következően sem a Kiadó, sem más harmadik személy nem fér hozzá.

Adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak a törvényi előírások keretében történhet.

Tájékoztatási törvény
Önnek jogában áll az Önről tárolt személyes adatokat megismerni, ezt kérelem benyújtása esetén ingyenesen biztosítjuk az Ön számára. A tévesen tárolt adatokat az Ön kérésére kijavítjuk.

Adatvédelem, adatbiztonság
A Kossuth Kiadó ZRt. megtette a szükséges technikai és szervezeti intézkedéseket, hogy az Ön által részünkre bocsátott személyes adatokat eltűnés, megsemmisülés, manipuláció és jogosulatlan hozzáférés ellen megvédje.

Adatvédelmi nyilatkozat
A Kossuth Kiadó ZRt. felelősséget vállal a fentiekben meghatározott adatvédelmi előírások pontos betartására. Amennyiben további kérdései vannak, kérjük, forduljon informatikai csoportunkhoz! it@kossuth.hu