logo

Kossuth Kiadó

Magyarország egyik vezető kiadói csoportját a Kossuth Kiadó, a Ventus Libro Kiadó, a Noran Libro Kiadó és a Naphegy Kiadó alkotja.

Nevünkhöz a kiemelkedő minőség, különleges saját fejlesztésű programok és a magas színvonal kötődik mind a könyvek, mind a hangoskönyvek területén.


Kiadványaink ismertek és elismertek, a Kossuth Kiadó ma Magyarország egyik legjelentősebb kiadója, elsősorban az ismeretterjesztő könyvek műfajában.

Kiterjedt nagykereskedelmi kapcsolataink révén könyveink, hangoskönyveink az ország összes jelentős könyvesboltjában jelen vannak. Bejáratott és sikeres direkt-értékesítési rendszert is működtetünk.


Fő profiljaink: igényes ismeretterjesztő kötetek minden lényeges témában; hiánypótló, színvonalas hazai fejlesztésű sorozatok; szépirodalmi kötetek. Hangoskönyv-kiadásban piacvezetők vagyunk.


A folyamatos újítás és fejlődés jegyében a Kossuth Kiadó és a Ventus Libro Kiadó a hazai és külföldi szerzők műveinek gazdag választékát kínálja:

  • - Tudományos, történelmi ismeretterjesztő sorozatok
  • - Művészeti sorozatok, albumok
  • - Kulturális örökségünk gyöngyszemei különleges reprint kiadásban
  • - Olvasmányos történelmi, természettudományi művek
  • - Egészség-témájú közérthető enciklopédiák
  • - Gasztronómia
  • - Útikönyvek, útleírások
  • - Kézikönyvek, szótárak
  • - Gyermek- és szépirodalmi művek HANGOSKÖNYV formában
  • - A BBC prémium világtörténelmi és gasztronómiai magazinjai

A Kossuth Kiadó tagja a Noran Libro Kiadó.

Fő profilja a kortárs és klasszikus magyar próza. 2010-től a hagyományos „noranos” profil a pszichológia és a társadalomtudományok klasszikus műveivel, valamint az igényes, de szélesebb olvasói réteget megcélzó irodalmi és politikatudományi kötetekkel bővül.


A csoport legújabb tagja a Naphegy Kiadó, amely az igényes gyermekkönyvek kiadója: gazdagon illusztrált mesekönyvek hazai és külföldi alkotóktól, valamint ismeretterjesztő és foglalkoztató könyvek szerepelnek a palettáján.


Cultiris Kulturális Képügynökség – www.cultiris.com

A Cultiris új szín a hazai fotóügynökségek palettáján. Több mint kétmillió kép között válogathatnak a szakmai érdeklődők a kultúra, a történelem, a tudomány és az ismeretterjesztés szerteágazó területeiről.

Egyedül nálunk hozzáférhető közvetlenül a Bridgeman Art Library képügynökség anyaga, amely a világ legnagyobb kulturális, képzőművészeti és történelmi gyűjteménye, valamint további 7 külföldi fotóügynökség kollekciója (akg-images, Interfoto, Nature Picture Library, Science Photo Library, Image Source, Lebrecht Music & Arts, Onlinefootage Images).

Ügynökségünk egyedülálló módon értékes hazai közgyűjteményi anyagokat,

sok ezer különleges és ritka archív illusztrációt és térképet is kínál. A mintegy 200.000 magyar fotót 14 közgyűjtemény anyaga és több mint százhúsz neves fotós művei alkotják.


Multimédiapláza internetes letöltőközpont www.multimediaplaza.com

Kulturális webáruházunkban több mint 40 kiadó elektronikus könyvei, letölthető hangoskönyvek, multimédiás ismeretterjesztő szoftverek, zenei felvételek közül válogathat a látogató, amelyeket ajándékba is küldhet. A jogtiszta tartalmakat kínáló Multimédiapláza választéka hétről hétre bővül. Szabadon letölthető e-könyveket és egyszerű fizetési módot kínálunk látogatóinknak.


A Kossuth Kiadó újpesti Mintaboltja mellett a kiadói csoport tagjaként az Új Könyvbarát Kft. három könyvesboltot működtet Budapesten.

A megújult Örkény István Könyvesboltban igényes könyvválasztékkal és gazdag hangoskönyv és fotóskönyv kínálattal várjuk a könyvbarátokat. A hazai könyvesboltok között egyedülálló módon lehetőséget nyújtunk művészi festmény- és fotóreprodukciók nyomtatására is. Az érdeklődők a Cultiris Kulturális Képügynökségünk igényes képanyagából összeállított választékból (reprodukciók, portrék, természetfotók) a helyszínen elkészíthetik saját, nagyméretű, időtálló nyomataikat. A könyvesboltban működő mini hangstúdióban bárki elkészítheti saját hangoskönyvét, melyet CD-n azonnal haza is vihet. Az emeleten Cultiris Fotógalériában évente nyolc színvonalas fotókiállítást rendezünk neves művészek közreműködésével, és szinte minden héten további változatos kulturális programok várják a látogatókat.

A Vízivárosi (Fő utca) Toldy Könyvesboltban a kiadói csoport Vevőszolgálata várja Önt.

Az Alagúttól néhány sarokra található Anno Mesebolt barátságos hangulattal, válogatott mesekönyvekkel, gyermekkönyvekkel, valamint rendszeres gyermekprogramokkal várja a kicsiket és szüleiket.