logo
Három élet
Paul Lendvai, Mihancsik Zsófia

Három élet

Beszélgetés Mihancsik Zsófiával

Ez a könyv egy új fejezet hosszú és változatos életemben.
Első ízben fogalmaztam meg Mihancsik Zsófia kérdései - re gondolataimat, emlékeimet és benyomásaimat nem angolul vagy németül, hanem anyanyelvemen. Először fordul elő, hogy egy könyvemet elsőként magyarul adják ki, és utána fordítják le idegen nyelvre. Eddig mindig fordítva történt.

A cím – Három élet – tükrözi életem három különböző szakaszának érdekes, és az olvasóknak talán eddig ismeretlen részleteit is. Így a gyávaság és a félelem éveit 1957- ig Budapesten; négy évtized külföldi sikereit és új tapasztalatait, hibáit és tévedéseit; s végül új házasság nyomán az ingázást Bécs és Budapest között.

Nem tudtam és nem akartam hazugságban élni, ezért hagytam el több mint ötvenöt éve a hazámat. És ezért utasítottam vissza egész életemben a rágalmakat és lepleztem le, ahol és ahogy csak tudtam, forrásaikat. A gonoszság és a butaság elleni harc mindig része volt általános publicisztikai tevékenységemnek, mely írásban, szóban és képben a nemzetközi közvélemény tájékoztatását szolgálta. Arthur Koestlertől Sebastian Haffnerig, Manès Sperbertől Fejtő Ferencig írtak emigráns szerzők hasonló tapasztalatokról. Műveik és memoárjaik maradtak számomra az iránytűk harmadik életemben is.
Paul Lendvai

Tulajdonságok

  • 135 x 205 mm
  • 224 oldal
  • színes és fekete-fehér fotókkal
  • ISBN 978-963-097-184-3

További ajánlatunk

Ne legyen más istened rajtam kívül! Richard Wagnerről
3 990 Ft 3 392 Ft
-15 %
Alfred Hitchcock tizenkét élete
4 800 Ft 2 880 Ft
-40 %
KrizShow
3 800 Ft 2 280 Ft
-40 %
Elég volt a bújócskából!
2 990 Ft 1 794 Ft
-40 %