Borítókép: Két kor gyermeke
Kossuth Kiadó 2013
Tulajdonságok
  • 140 x 200 mm
  • 260 oldal
  • fekete fehér képekkel
    qr kódos videókkal
  • ISBN 978-963-097-704-3

Tóth Zoltán Két kor gyermeke

A demokrácia szolgája, a hatalom kritikusa

Eredeti ár: 2 990 Ft
Korábbi ár: 1 495 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 794 Ft

Tóth Zoltán beszélgetőtársa Kőrössi P. József

 

A berlini fal 1989-es lebontását követő rendszerváltások idején (1989-91) 100 millió ember élete változott meg Közép- és Kelet-Európában. A gazdasági fejlődés motorjává a magántulajdon vált, az egypárt-rendszert felváltotta a többpárt-rendszer. A rendszerváltások – a Reagan és Gorbacsov máltai megegyezése alapján - a szavazatok erejével történtek, a háborúk ezúttal elkerülték Európának ezt a térségét. Magyarországon a Második Világháborút követő első szabad választások előkészítésében részt vett dr. Tóth Zoltán is

1989 és 2004 között, 7 miniszterelnök és 8 belügyminiszter mellett, köztisztviselőként, a hivatali hierarchia minden lépcsőfokát megjárta. Az Országos Választási Iroda vezetőjeként 12 magyarországi választás és 4 országos népszavazás során irányította a választásokkal kapcsolatos állami feladatok végrehajtását. Volt közigazgatási államtitkár is, és büszkén mondhatja, hogy az Európai Parlament első magyarországi választásának előkészítésében is részt vehetett.

A taxis blokád és az Erzsébet hídi csata kapcsán a szemtanú hitelességével idézi fel az állam problémamegoldó képességének a korlátait.

„A választás a demokrácia ünnepnapja! Azonban a történelem vissza is fordítható. A damaszkuszi út lehet kétirányú is!” – mondja egyik interjújában Tóth Zoltán.

Elsőként javasolta a demokratikus ellenzéki pártok összefogását – 2012-ben – az úgynevezett előválasztás keretében.

Saját munkáját így értékeli: „Az eredményeimet a család, a tanárok és a munkatársak támogatásával értem el. A hibáim a sajátjaim”

Elkötelezett a demokrácia továbbvitele mellett, miszerint minden embernek joga van szabadon megválasztani vezetőit az ENSZ által elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata alapján.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok