logo
A szabadság melankóliája
Lengyel László

A szabadság melankóliája

Eredeti ár: 3 800 Ft
Online ár: 3 040 Ft

Mi történt egykor a monori ellenzéki találkozón? Hogyan íródott a Fordulat és reform? Mi történt Lakiteleken? És mi zajlott a Pártszékházban a Kádár-kor alkonyán, a pártkizárás idején? A politikai publicisztika kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át új kötetében.
A szabadság melankóliája a reformellenzék kibontakozá - sának, a hatalomhoz és a szamizdat-ellenzékhez való viszonyának krónikája, egyben a szerző, a hajdani közvetítő mai, személyes számvetése. Az olvasó mindeközben plasztikus portrékat kap a korabeli politikai főszereplők – Pozsgay Imre, Grósz Károly, Nyers Rezső, Kis János, Antall József – és persze a reformer elvbarátok – Antal László, Bihari Mihály, Bokros Lajos, Gombár Csaba – egész soráról. A számvetés pedig újabb kérdéshez vezet: milyen mélyen határozta meg a ’80-as évtized a rendszerváltás utáni idők esélyeit, fordulatait és csalódásait? Honnan jöttünk és hová jutottunk? Kik voltunk, kivé váltunk?
Könyvünk Lengyel László tervezett önéletírásának középső kötete, s egyben szellemi kalandregény: egy erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

Tulajdonságok

  • 140 x 205 mm
  • 390 oldal
  • ISBN 978-963-097-850-7

További ajánlatunk

Hosszú menetelés
Eredeti ár: 2 680 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0
Eredeti ár: 2 800 Ft
Online ár: 2 240 Ft
Ne vígy minket a kísértésbe
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Orbán Viktor, a káosz embere
Eredeti ár: 2 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft