logo
Két világ között
Bitó László

Két világ között

Eredeti ár: 2 600 Ft
- Szépirodalmi akció -
Akciós ár: 450 Ft

„Elhallgattam. Nem tudtam elviselni azon félelme miatti szomorúságát, amit nem is tudott elrejteni, hogy ismeretlen múltam egyszer váratlanul visszaszólít szülőhazámba, és elszakít tőle. Szerettem volna megnyugtatni, de lehet, hogy mélyebben látott belém, mint amennyire én valaha mertem.”

Bitó László önéletrajzi ihletésű regénysorozatának első könyve, az Istenjárás egy budai polgári család életét mutatja be gyerekük, Tibi szemén át a béke utolsó, aggodalmas éveiben. A második kötet, Az ötödik lovas a háború utolsó napjai és a megszállás, majd az újjáéledés és újjáépítés reményei után a diktatúra teljes reményvesztettségébe vezet el. A harmadik kötetben, az Örökségben, Tibor munkaszolgálatos katonaként, 1956-ban, egy szénbánya mélyén – ahol nem lehet lehallgatni őket – vitathatja meg társaival a békés reformok vagy a fegyveres harc kérdését. A forradalom kitörésének hírére lefegyverzik tisztjeiket, és indulnak Budapestre, hogy kivívják a szabadságot, de azt már csak Nyugaton remélhetik elérni.
Ez a negyedik kötet betekintést enged az emigráns létbe: a múlt rémeinek, csábításának és az új élet építésének összeszövődésébe.

Tulajdonságok

  • 125 x 195 mm
  • 144 oldal
  • ISBN 978-615-551-322-0

További ajánlatunk

Optimisták
Eredeti ár: 1 990 Ft
Akciós ár: 799 Ft
Auschwitzi bölcsődal
Korábbi ár: 2 890 Ft
Akciós ár: 2 720 Ft
Grafit Márta és a kaktuszok
Eredeti ár: 2 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Szellemidézés
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft