Borítókép: A törvényalkotó
Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
  • 140 x 215 mm
  • 232 oldal
  • ISBN 978-963-098-336-5

Herman Wouk A törvényalkotó

Eredeti ár: 2 990 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 794 Ft

A Törvényalkotó szellemes, romantikus és lebilincselő levélregény, melynek szereplői egy kortárs Mózes-film készítésére vállalkoznak. A központi alak Margo Solovei, a tehetséges, fiatal író-rendező, aki szembefordulva szigorú zsidó neveltetésével, elsősorban apjával, művészi karrierbe kezd. Amikor egy ausztrál multimilliárdos vállalja, hogy fedezi egy Mózes-film költségeit, amennyiben a forgatókönyv megfelel bizonyos minőségi követelményeknek, Margo mindent megtesz azért, hogy a munkát sikeresen elvégezze.

A regény két kulcsfigurája maga Herman Wouk és a felesége, Betty Sarah, akik szinte akaratuk ellenére bonyolódnak bele a Mózes-filmbe. A történet levelekből, feljegyzésekből, e-mailekből, naplórészletekből, újságcikkekből, tweet-bejegyzésekből, Skype-leiratokból és SMS-ekből rajzolódik ki. A regény Mózessel, a házassággal, a hagyomány erejével, a lázadással és a visszatalálással viaskodó figurái Wouk egész életének bölcsességét közvetítik az olvasónak.

A Törvényalkotó, melyet a 2015. május 27.-én 100. életévét betöltő Wouk 97 éves korában írt, most jelenik meg először magyarul.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok