logo
Saul útja
Váradi Júlia

Saul útja

A gondolattól a világhírig

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft

Egyedülálló világsiker az Oscar-díjjal megkoronázva!

Nemes Jeles László, rendező és alkotótársai sok éven át készültek ennek a különös, egészen egyedi koncepcióval megvalósított filmnek az elkészítésére. Megrázó és a nézőt „aktív útitársként” kezelő Saul fia című film olyan mély, talán tudat alatti érzelmeket és gondolatokat hoz a felszínre, amelyek hatása alól senki sem tudja magát kivonni.

De mi minden kellett ahhoz, hogy a film készítői a holokausztról, elsősorban Auschwitzról egészen új hangon megszólaló, új filmnyelvet teremtő alkotást hozzanak létre? Erről beszélgetett Váradi Júlia a Saul fia készítőivel,  Nemes Jeles László rendezővel, Röhrig Gézával, a főszereplővel, Erdély Mátyás operatőrrel, Zányi Tamás hangmesterrel, Rajk László díszlet- és látványtervezővel, Vági Zoltán történész szakértővel, Sipos Gábor producerrel és Havas Ágnessel, a financiális hátteret biztosító Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával.

Az interjúkötet a gondolat megszületésétől a világsikerig viszi végig a történetet, valamint a film néhány meghatározó jelenetéről, a forgatás emlékezetes pillanatairól készült fényképeket és eredeti dokumentumfotókat is tartalmaz. Szerkesztő: László Ágnes

Tulajdonságok

  • 135 x 205 mm
  • 192 oldal
  • ISBN 978-963-098-515-4

További ajánlatunk

Az Ungvári
Eredeti ár: 3 400 Ft
Online ár: 2 720 Ft
Értékteremtők 2014
Eredeti ár: 2 800 Ft
Online ár: 2 240 Ft
A küszöbember
Eredeti ár: 3 600 Ft
Akciós ár: 450 Ft
Bruce Springsteen – Amerikában születtem
Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 3 992 Ft