logo
Titi
Lakat T. Károly

Titi

Göröcs János, a varázsló

Eredeti ár: 3 400 Ft
- Befagyasztottuk az árakat! (08.14-ig) -
Akciós ár: 699 Ft

Göröcs János azon kevesek egyike, akik nemcsak részesei, de egyben főszereplői is voltak a magyar labdarúgás egyik fényes, sikerekben és eredményekben gazdag időszakának, a hatvanas évek futballjának.

Az Aranycsapatot követő úgynevezett "meggypirosak" vezéregyéniségeként nemcsak a pályák labdaművésze volt, hanem a közönség abszolut kedvencének is számított.

Az Újpesti Dózsában, a magyar válogatottban, majd egy furcsa fordulattal a Tatabánya csapatában töltött évei részint hű lenyomatai másfél évtized honi futballtörténelmének, de egyben szociografikus erejű "fényképei" a stadionokon, a pályán kívüli világnak, a Kádár-korszak magyar valóságának.

A könyv részben tisztelgés egy köztünk élő legenda egészen kivételes élete és pályafutása előtt, részint korrajz, amelynek figurái akár egy dokumentumfilm szereplői is lehetnének.

A Titi című könyv sokkal több annál, mint Göröcs János életrajza.

Kordokumentum, amelyben ugyan az Újpest legendás 8-asa a főszereplő, de sorsa nyomán feltárul egy kor a maga minden szépségével, nyomorúságával, máig feloldhatatlan ellentmondásaival, ráadásul egy olyan ember szemszögéből, aki az akkoriban nagyhatalmú Belügyminisztérium oltalma és védelme alatt álló csapatban töltötte pályafutásának fénykorát.

Az idősebb generációnak nosztalgikus visszaemlékezés, a fiatalabbaknak tanulmánnyal felérő dokumentum egy emberről és egy korról, amely mindmáig tele van megfejthetetlen titkokkal.

Tulajdonságok

  • 165 x 235 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-098-848-3

További ajánlatunk

Isten veled, Tiszavirág!
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Steve Jobs
Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 4 792 Ft
Dollár a zokniban. Humoros huszadik század
Eredeti ár: 3 200 Ft
Akciós ár: 699 Ft
Pokoljárás
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft