logo
Zöld forradalom
Stefano Mancuso

Zöld forradalom

A növények már feltalálták a jövőnket

A növények szervezete az állatokétól alapvetően eltérő minta alapján épül fel. Valóságos élő hálózatok, melyek katasztrofális eseményeket képesek túlélni anélkül, hogy elveszítenék létfontosságú funcióikat, azaz az állatoknál sokkal ellenállóbb és „korszerűbb” organizmusok.

Tökéletesen egyesül bennük a szilárdság és a rugalmasság. Kivételes alkalmazkodó képességüknek köszönhetően extrém környezetben is képesek életben maradni, láthatatlanná tudnak válni a ragadozók számára, és saját belső energiájuk felhasználása nélkül képesek mozogni! Modulokból álló testfelépítésük folyamatos inspirációt jelent az építészek számra. És ez még nem minden: kémiai molekulákat termelnek, amelyeket arra használnak, hogy manipulálják az állatok (és az emberek) viselkedését, és a talajt szondázó gyökércsúcsaik technológiája átültethető a robotika gyakorlati alkalmazásaiba. Az emberiség egyre növekvő élelmiszerigényét megoldhatja, ha a növénytermesztést olyan, az óceánok felszínén úszó üvegházakban oldjuk meg, mint a Jellyfish Barge.

Ilyen és ehhez hasonló döbbenetes tényeket ismerhetünk meg a világszerte ismert és elismert növényneurológus-kutató lebilincselő kötetéből, sok-sok gyakorlati példával és színes fotóval illusztrálva.

Tulajdonságok

  • 150 x 230 mm
  • 232 oldal
  • ISBN 978-963-09-9177-3

További ajánlatunk

Orchideák, Rózsák és egyéb virágok
4 500 Ft 3 825 Ft
-15 %
Növényklinika
4 990 Ft 3 493 Ft
-30 %
Deutériummegvonás
4 990 Ft 3 990 Ft
-20 %
A magyar könyvkötés a gótikától a művészkönyvekig
12 000 Ft 10 200 Ft
-15 %