Borítókép: A reneszánsz
Kossuth Kiadó 2019
Tulajdonságok
  • 230 x 295 mm
  • 144 oldal
  • ISBN 9789630995054

A reneszánsz

A szellem, a tudomány és a művészet újjászületése Európában

Eredeti ár: 3 600 Ft
Online ár: 2 880 Ft

A 14. és 17. század közötti időszak kulturális, politikai, tudományos és intellektuális téren is óriási változásokat hozott. Európa kulturális újjászületése a firenzei műhelyekből indult, majd fokozatosan terjedt el a kontinensen. Ezt a folyamatot nevezzük reneszánsznak. A szó eredeti jelentése ’újjászületés’ vagy ’újjáéledés’. Ekkoriban Európa szellemi elitje a klasszikus görög és római filozófusokat, írókat és művészeket tekintette követendő példának, és célul tűzte ki, hogy újraalkossa ezeknek a letűnt korszakoknak a „szépségét és tisztaságát”.

A kötet azokat az eseményeket mutatja be – a firenzei Medici-család felemelkedésétől a nyomda feltalálásáig –, amelyek ezt a forradalmi korszakot elindították. Segítségével betekinthetünk a reneszánsz nagyjainak életébe és mindennapjaiba, az isteninek nevezett Michelangelótól kezdve a botrányairól és kicsapongásáról híres Caravaggióig.

A kötet lapjain feltárul a leghíresebb mesterművek – a Mona Lisa és a Sixtus-kápolna mennyezeti freskóinak – története, és megtudhatjuk, milyen fáradságos munkával és odaadással készítették őket. Végigkövethetjük a reneszánsz elterjedését a kontinensen, és felfedezhetjük máig tartó hatásait Kolumbusz amerikai útjától kezdve a heliocentrizmus gondolatának felbukkanásáig.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok