Borítókép: Kertész öröknaptár
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 130 x 200 mm, flexi
  • 256 oldal
  • ISBN **

Vojczek Judit Kertész öröknaptár

Naptárkönyvek

Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 3 992 Ft

Ez a KERTÉSZ NAPTÁRKÖNYV egyrészt öröknaptár, másrészt ökológiai szemléletű kertészeti tanácsok, információk gyűjteménye. Több évig használható, így összehasonlíthatóak lesznek az egyes évek kertészkedési eseményei, tapasztalatai és eredményei.

A kötet hasznos kertészeti útmutató kiskert-tulajdonosoknak, akik saját maguk szeretnék megtermelni a család asztalára kerülő élelmiszerek minél nagyobb részét. A kötetet Vojczek Judit kertészmérnök ökológiai szemlélettel állította össze a legfontosabb tudnivalókat – az így termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, gyógy- és fűszernövényeket nyugodt lélekkel fogyaszthatjuk. És nyugodt lelkiismerettel is, hiszen tevékenységünkkel nem károsítjuk sem a talajt, sem az élővilágot.

Röviden megismerkedhetünk az egyre népszerűbb permakultúrával és a biodinamikus gazdálkodással. Olvashatunk az ehető előkertről és arról, milyen zöldség- és fűszernövényeket ültethetünk akár a díszkertbe is. Röviden bemutatjuk az erdőkerteket, és az esőkerteket is. Tanácsokat adunk fűszerspirál építéséhez, a kerti munkák hatékony időbeosztásához és a téli termesztéshez.

Segítséget nyújtunk a veteményes megtervezéséhez, vetésforgó vagy vegyes kultúrák kialakításához, fajtaválasztáshoz. Nagy hangsúlyt kap a talaj helyes kezelése, termékenységének megőrzése, javítása.

Az éppen aktuális teendők felsorolása mellett helyet kapnak a szelíd növényvédelem egyes módszerei, növényi trágyalevek elkészítése is. Megismerkedhetnek néhány közönséges kerti növény, zöldség gyógyhatásaival, a kertben nevelhető gyógynövényekkel, és néhány ehető vadnövénnyel, amelyek akár saját kertünkben is megtalálhatók.

Témáink között szerepel a gyógynövények felhasználása a háztartásban, betakarítási napló vezetése, csíráztatás, mikrozöldségek nevelése is. Ötleteket adunk ahhoz, hogyan készítsük fel ágyásainkat a téli termesztésre, hogy egész évben hasznosuljon a kertünk.

A függelékben megtalálható számos zöldség palántanevelési ideje és néhány ágyásterv-minta is.
Minden hónapban adunk egy tippet, amellyel csökkenthetjük ökolábnyomunkat.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista