Borítókép: A második világháború infografikája
Kossuth Kiadó 2020
Tulajdonságok
  • 235 x 295 mm, füles kartonált
  • 192 oldal
  • ISBN 978-963-099-802-4

Jean Lopez, Nicolas Aubin, Vincent Bernard, Jonathan Fenby, Nicolas Guillerat A második világháború infografikája


Eredeti ár: 7 500 Ft

A valóban páratlan, előzmények nélküli kötet a II. világháború kiváltó okait, lefolyását és következményeit az infografika eszközeivel foglalja össze lélegzetelállító szemléletességgel.
A világtörténelem legnagyobb katonai konfliktusáról mára hatalmas mannyiségű adat gyűlt össze a kutatások eredményeképpen. Ezt a hadtörténetírás hagyományos módszereivel szinte lehetetlen átfogni és az olvasóközönséghez eljuttani. Az infografika mint kommunikációs csatorna alkalmas arra, hogy a laikus olvasó is megértse az adatok jelentőségét, ugyanakkor megfelel a politika-, gazdaság-, társadalom- és hadtörténet legszigorúbb tudományos követelményeinek is.
Ez a feldolgozás elképesztő eredményt hozott: olyan összefüggésekre világít rá, amelyek eddig láthatatlanok voltak, vagy amelyeket csak széttagoltan elemeztek. A könyv több mint 50 részterületet fog át, a fegyvergyártástól a Barbarossa-hadműveletig, a csendes-óceáni hadszíntértől a koncentrációs táborok rendszeréig. Ily módon a kötet a teljesség igényével ad áttekintést a második világháborúról, ugyanakkor forrásértékű adattárat nyújt a további kutatásokhoz.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok