Borítókép: Medúsza nővérei
Kossuth Kiadó
Tulajdonságok
  • 130 x 205 mm, puhatáblás
  • 416 oldal
  • ISBN 9789636363420

Előrendelés
Tervezett megjelenés: 2024. szeptember 23.

Lauren J.A. Bear Medúsza nővérei

Eredeti ár: 5 990 Ft
Bevezető ár: 4 193 Ft

Lauren J. A. Bear a görög mitológia egyik híres történetét újramesélő regényében az olümposzi istenségek bántalmazóak, közönségesek és rosszmájúak, míg a halandók – általában nők – az istenek halálos cselvetéseinek következményeit szenvedik el. 

A halandó Medúsza és halhatatlan nővérei, Szthénó és Eurüalé már azelőtt is különlegesnek számítottak az olümposziak családjában, hogy Pallasz Athéné szörnyekké – a gorgókká – változtatta őket. A halandók világa meg a földi élet elbűvölte s kíváncsivá tette Medúszát és testvéreit, akik keresték a helyüket, ahová tartozhatnak, ezért ellátogattak az emberek közé. Ám hamarosan egy hajmeresztő vetélkedés vészterhes középpontjában találták magukat, és rá kellett ébredniük – sajnos túl későn –, hogy az istenek világában még a szeretet is erőszakos.
 
Miután Perszeusz lefejezte Medúszát, a történelem elfelejtette, a költők lekicsinyelték a másik két gorgót, akik sosem voltak többek rémisztő boszorkányoknál, akiket elátkoztak és kárhozatra ítéltek. Szörnyek, de nem szörnyetegek: Szthénó és Eurüalé most először lép elő a homályból, hogy elmeséljék, hogyan élt a három nővér, és miként változtak meg mindannyian, míg megküzdöttek testvériség és egyéniség, mítosz és igazság, bosszúvágy és megbékélés eredendő konfliktusaival. A régi történet újramesélése váratlan befejezést varázsol az ismerős alapanyagból.
 
„Madeline Miller (Kirké, Akhilleusz dala) és Pat Barker (A nők jussa a hallgatás) rajongói számára tökéletes választás!”

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok