logo
Fantasztikus életem – Stan Lee képregény
Stan Lee, Peter David

Fantasztikus életem – Stan Lee képregény

A Marvel Comics története

-20%
3 990 Ft
3 192 Ft

A rajongók végre magyarul is olvashatják a képregényműfaj legendás alakjának (kép)regényes önéletrajzát!

A 2018-ban, 96 éves korában elhunyt Stan Lee-nek olyan népszerű képregényfigurák születését köszönhetjük, mint a Pókember, a Fantasztikus Négyes, az X-Men, a Hulk, a Vasember, a Fenegyerek, a Doktor Strange, A galaxis őrzői, az Amerika kapitány vagy a Thor.
Stan Lee (teljes nevén Stanley Martin Leeber, becenevén: the Man) a képregények történetének legismertebb alkotója volt, a Marvel Comics szerkesztőségének kreatív hajtóereje. Karrierje során ő keltette életre – és emelte be a köztudatba, a mainstream popkultúrába – a világ legismertebb képregényhőseinek és leghírhedtebb gonosztevőinek többségét. Történeteiben hemzsegnek a gátlásokkal küzdő szuperhősök és a bonyolult lelkivilágú rosszfiúk. Ragyogó elmésséggel és lélektani finomsággal tette újszerűvé azt a műfajt, amely azelőtt főként a jó és gonosz örök küzdelmének lapos és közhelyes ábrázolásaira korlátozódott. Lee az emberivel egészítette ki az emberfelettit, egyfajta modern mitológiát alkototva ezáltal.

A Colleen Doran által gyönyörűen illusztrált memoárban Stan Lee a modern képregény megszületésének történetét meséli el. Ugyanazzal az utánozhatatlan szellemességgel, elevenséggel szövi élettörténetét, mint amit a képregények világában is meghonosított. Az oldalakat lapozva végigkísérhetjük Stan Lee életetét manhattani gyerekkorától első képregényírói szárnypróbálgatásain és a második világháborúban alkotott oktatófilmjein keresztül a Marvel birodalom hatvanas években induló felemelkedéséig. Bekukkanthatunk a mozifilmek készítésének érdekes és izgalmas világába, miközben tanúi lehetünk egy műfaj és egy nagyívű karrier lenyűgöző történetének.
A humoros és megindítóan őszinte memoár képregényrajongóknak, gyűjtőknek és a különleges olvasmányélmények kedvelőinek egyaránt érdekes és izgalmas kalandot jelenthet.

Tulajdonságok

  • 175 x 265 mm
  • 192 oldal
  • ISBN 978-963-099-579-5

További ajánlatunk

Klasszikusok képregényben sorozat, 7-12. kötet
7 740 Ft 6 579 Ft
-15 %
Klasszikusok képregényben sorozat, 1-6. kötet
7 740 Ft 6 579 Ft
-15 %
Amiről az orvos nem mindig beszél - 6. szám (2017.…
595 Ft
 
Gyilkos nap
3 400 Ft 2 890 Ft
-15 %