Borítókép: Genetika
Ventus Libro Kiadó 2010
Tulajdonságok
  • 168 × 200 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-992-617-2

Mark Henderson Genetika

50 fogalom amit ismerni kell

Eredeti ár: 3 400 Ft
Korábbi ár: 1 700 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 040 Ft

Személyiségünk szerzett vagy öröklött? Mi újat mondhat a DNS az ember történetéről? Mekkora jelentősége volt Dolly birka megteremtésének? És vajon a gyermekeket is rendelés alapján tervezzük a közeljövőben?

Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi – és ellentmondásosan megítélt – tudományos eredményekig.

A mindennapi példákkal, kiemelt idézetekkel és hasznos ábrákkal teli kötet elmeséli, hogyan kezdődött a ma ismert élet, feltárja a kromoszómák, a DNS és a humán genom titkait. Elmagyarázza, miként kovácsolódik össze személyiségünk örökletes és szerzett tulajdonságokból; hogyan segíthet a genetika a rák, a HIV, a malária és a szuperrezisztens kórokozók elleni harcban. Ismerteti az olyan megosztó témák legfőbb etikai kérdéseit, mint az őssejtkutatás, a klónozás vagy a mesterséges élet lehetősége. Megvilágítja a „hulladék” DNS-sel, a fejlődésgenetikával és az epigenetikával kapcsolatos legutóbbi gondolatokat, és utal arra is, mit tartogat a jövő az emberiség számára.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok