logo
Kozmikus társkereső
Almár Iván

Kozmikus társkereső

Exobolygók, asztrobiológia és SETI a XXI. században

A „kísérteties csönd” ellenére találhatunk-e társakat az univerzumban? Miért vált sokféle alapvető tudományág összefogásával kiterebélyesedő kutatási programmá egy a földitől függetlenül létrejött élet keresésea XXI. században? – erről szól legújabb könyvében Almár Iván ismert csillagász-űrkutató, aki 2008-ban elnyerte a nemzetközi SETI Liga Giordano Bruno díját is.

A könyv megírásakor tudatosan törekedett arra, hogy más szemszögből és másképpen írjon a Földön kívüli értelem kereséséről, a SETI-ről, mint korábban. A problémát egy igen gyorsan fejlődő nagy téma alkotóelemének tekinti, amely három részből áll:
- Földünk párjának, vagyis egy Föld-szerű exobolygónak a kereséséből;
- a földi élet párja, vagyis egy a földitől független életforma utáni kutatásból és
- a tulajdonképpeni SETI-programból, amely végső soron egy intelligens kozmikus partnerrel való kapcsolat felvételére irányul.
Átfogó képet ad a magyar eredményekről is, hiszen éppen a legutóbbi évtizedben vált eredményesen művelt témává hazánkban az exobolygó-kutatás, az asztrobiológia és bizonyos mértékig az elméleti SETI is. A könyvben kitér arra is, hogyan került személyes kapcsolatba – évtizedekkel ezelőtt – az egyes témákkal, és hogyan látta, illetve látja pillanatnyilag múltjukat, jelenüket és jövőjüket.

Tulajdonságok

  • 155 x 235 mm
  • 192 oldal
  • fekete-fehér ábrákkal, színes fényképekkel
  • ISBN 978-963-09-6657-3

További ajánlatunk

Éltető csillagunk, a Nap
2 980 Ft 2 533 Ft
-15 %
Természettudományi enciklopédia 13. kötet - Klíma
1 800 Ft
 
Természettudományi enciklopédia 7. kötet - Növények…
1 800 Ft
 
The Danube Bend
3 400 Ft 2 890 Ft
-15 %