Borítókép: Kozmikus társkereső
Kossuth Kiadó 2011
Tulajdonságok
  • 155 x 235 mm
  • 192 oldal
  • fekete-fehér ábrákkal, színes fényképekkel
  • ISBN 978-963-096-657-3

Almár Iván Kozmikus társkereső

Exobolygók, asztrobiológia és SETI a XXI. században

Eredeti ár: 1 990 Ft
Korábbi ár: 995 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 194 Ft

A „kísérteties csönd” ellenére találhatunk-e társakat az univerzumban? Miért vált sokféle alapvető tudományág összefogásával kiterebélyesedő kutatási programmá egy a földitől függetlenül létrejött élet keresésea XXI. században? – erről szól legújabb könyvében Almár Iván ismert csillagász-űrkutató, aki 2008-ban elnyerte a nemzetközi SETI Liga Giordano Bruno díját is.

A könyv megírásakor tudatosan törekedett arra, hogy más szemszögből és másképpen írjon a Földön kívüli értelem kereséséről, a SETI-ről, mint korábban. A problémát egy igen gyorsan fejlődő nagy téma alkotóelemének tekinti, amely három részből áll:
- Földünk párjának, vagyis egy Föld-szerű exobolygónak a kereséséből;
- a földi élet párja, vagyis egy a földitől független életforma utáni kutatásból és
- a tulajdonképpeni SETI-programból, amely végső soron egy intelligens kozmikus partnerrel való kapcsolat felvételére irányul.
Átfogó képet ad a magyar eredményekről is, hiszen éppen a legutóbbi évtizedben vált eredményesen művelt témává hazánkban az exobolygó-kutatás, az asztrobiológia és bizonyos mértékig az elméleti SETI is. A könyvben kitér arra is, hogyan került személyes kapcsolatba – évtizedekkel ezelőtt – az egyes témákkal, és hogyan látta, illetve látja pillanatnyilag múltjukat, jelenüket és jövőjüket.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok