Borítókép: Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0
Kossuth Kiadó 2016
Tulajdonságok
  • 135 x 205 mm
  • 256 oldal
  • ISBN 978-963-098-441-6

Besenyő János, Prantner Zoltán, Speidl Bianka, Vogel Dávid Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0

Történet, ideológia, propaganda

Eredeti ár: 2 800 Ft
- Farsangi akció -
Akciós ár: 1 400 Ft

A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és a propaganda témaköreit vizsgálva –mutatja be a Közel-Kelet és a nagyvilág biztonságát ma leginkább fenyegető terrorszervezetet. A szerzők elsősorban azokat a területeket elemzik, ahol korábban ismeretlen, sosem alkalmazott módszerek, harci, finanszírozási és kommunikációs technikák jelentek meg.
A fegyverek és pokolgépek tárháza mára végérvényesen kiegészült a propagandagépezet hírközlési és informatikai eszközeivel. Ez a többszörösen összetett harc csak hasonlóképpen összetett válaszlépésekkel vívható és nyerhető meg egy olyan ellenséggel szemben, mely számára nincs áldozat, amit meg ne hozna „szent” célja érdekében. Az „Iszlám Állam” szóvivője ezt mondta egyik beszédében: „Meghalni győzelem – ez az, amiben a titok rejlik! Olyan néppel harcoltok, amely sohasem győzhető le!”
A világpolitikai folyamatokat érdeklődéssel követő olvasó számára nélkülözhetetlen forrás ez a könyv. Európa és benne Magyarország nem engedheti meg magának, hogy üzenetét ne vegye komolyan.

Értékes, érdekes, hasznos könyv. Értékes, mert tudományos alapossággal mutatja be az „Iszlám Kalifátust”. Érdekes, mert nem általánosságokat ismétel, hanem a szervezet működésének konkrétumait ismerteti. Hasznos, mert segíti a probléma megértését.

Prof. dr. J. Nagy László DSc
egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem, Újkori Egyetemes Történeti
és Mediterrán Tanulmányok Tanszék


Magyar kutatók egy csoportja elsőként vállalkozott arra, hogy önálló kötetben tárja elénk az „Iszlám Állam” alapvető jellemzőit. A szerzők racionálisan, közérthetően és kellő történeti távlatból mutatják be a szélsőséges szervezet helyét és jelentőségét az etnikai, felekezeti, törzsi és politikai feszültségek uralta közel-keleti térségben.

Dr. habil. Kalmár Zoltán 
egyetemi docens
Pannon Egyetem Társadalomtudományok
és Nemzetközi Tanulmányok Intézet


Az „Iszlám Állam” bonyolult politikai pályája tekintetében ez a könyv bölcsen nem foglal állást: gyakorlati szinteken ad támpontokat, gondolatokat a külpolitika iránt érdeklődő olvasók számára. Különösen fontosnak tartom, hogy a könyvben nem mosódik össze az iszlám vallás és a terrorállam tevékenysége. Forrás a megértéshez, az egyéni értékítélet kialakításához.

Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk)
elnök
European Fatwa Council for Halal Transactionst

Hiánypótló könyv – ennyire mély, ilyen szakértelemmel felvértezett szerzők által jegyzett mű most kerül először a szakma és a széles olvasóközönség kezébe.

Dr. Nógrádi György
biztonságpolitikai szakértő

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok