logo
Anna világa
Jostein Gaarder

Anna világa

Eredeti ár: 2 990 Ft
- Szépirodalmi akció -
Akciós ár: 1 499 Ft

A történet főszereplője Anna és Nova. Az elbeszélés kezdetén Anna tízéves norvég kislány, aki iskolába jár, barátkozik, olvas, kirándul, észreveszi a fiúkat, vagyis hát egyet. Néhány évvel később azonban különös dolog történik vele, furcsa álmai megzavarják éjszakai nyugalmát. Álmaiban egy olyan világban találja magát, ami a reális jövőben akár valósággá is válhat.

2082-t írunk, és Anna egy dühös kislánnyal, Novával társalog, aki Anna jövőbeni unokája. Nova az álmokban egy olyan világban él, amelyben már nincs klasszikus tél, tavasz, nyár, ősz, hanem meleg van, sokat esik az eső és a déli országokból özönlenek a klímamenekültek északra. Nova dühös nagyszülei generációjára, vagyis Annára, mert hagyták, hogy mindez megtörténjen. Számítógépére installált egy applikációt, amely üzenetet küld neki, ha egy újabb állatfaj kihal a földön.

Anna szülei aggódnak a kislány álmai miatt, ezért pszichiáterhez küldik, aki komolyan veszi őt. Megnyugtatja, hogy nincs semmi különös probléma az efféle álmokkal. Számos izgalmas csavar van még a történetben, képzelet és valóság, álom és realitás keveredik benne.

Végig érezzük, hogy a szerző elkötelezett környezetvédő, és okosan hívja fel olvasói figyelmét egy valós probléma komolyságára, nem fél tudományosan igazolt adatokkal és tényekkel alátámasztani mondandóját. Rendkívül okos és érzékeny könyv.

 

Tulajdonságok

  • 145 x 200 mm
  • 208 oldal
  • ISBN 978-615-551-370-1

További ajánlatunk

Ördöggörcs
Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 4 792 Ft
Kék Hotel
Eredeti ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 792 Ft
Boszorkánymagzat
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Egy makró emlékiratai
Eredeti ár: 2 990 Ft
Akciós ár: 450 Ft