Borítókép: Tűzoltó szerkocsik Magyarországon
Kossuth Kiadó 2016
Tulajdonságok
  • 230 x 290 mm
  • 168 oldal
  • színes fotókkal
  • ISBN 9789630985673

Berki, Bérczi, Borsos Tűzoltó szerkocsik Magyarországon

A kezdetektől a II. világháborúig

Eredeti ár: 5 990 Ft
Online ár: 4 792 Ft

Könyvünkben unikális technikatörténeti kirándulásra invitáljuk az olvasót: a szakembernek nosztalgikus kalandozás, a laikusnak a rácsodálkozás élményét kínáljuk.

Az emberiség történetét végigkísérik az ősi elemek – tűz és víz, föld és levegő. A tűz, mint gyakorta megtapasztaljuk, akaratlanul is keletkezik, de felmerül a kérdés: hogyan kerül a helyszínre víz, avagy más oltóeszköz? A tűz oltása hivatás! Tűzoltónak lenni elkötelezettség, s a tiszta lélek önzetlensége, a segítő szándék alap emberi értékének a mindennapokba integrált tömény valósága.

A tüzet, a balesetet, a katasztrófát persze mindenki szeretné megelőzni, elkerülni, ezért mindennél fontosabb a gyorsaság, s a pontos, szakszerű segítségségnyújtás. Ez bizony embert próbáló feladat. A szükséges – a kor technikai fejlettségének megfelelő – tűzoltó eszközök beszédes jószágok. Érezni az évszázadok emberi találékonyságának örökségét. A kimunkált, igényes, sokszor zseniálisan ötletes tárgyak közül a tűzoltó szerkocsikra összpontosítottunk, ezekről a csuda szerkezetekről szól a könyvünk.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok