logo
Meg nem gondolt gondolat
Csepeli György

Meg nem gondolt gondolat

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft

Csepeli György új könyve a mindennapi antiszemitizmusról szól, amelyet meg kellett írnia, mivel a hallgatás is szólás lett volna. El kellett mondania, milyennek tartja ezt a világot, mit helyesel, s mit vet el benne. Az antiszemitizmusban felbonthatatlanul együtt gomolyog vallás, művelődés, politika, gazdaság, társadalmi struktúra, ész és szenvedély. Mindig ugyanúgy, és mindig másképpen.

A történeti áttekintésen túl a szerző hangsúlyosan foglalkozik a politikai antiszemitizmus és a magyar nemzeti identitás viszonyával. A Trianon és a holokauszt traumája „zsidónak” és „árjának” minősített magyart egyaránt ért, s e két egymást erősítő trauma mind a mai napig mérgezi mindennapjainkat. A rendszerváltás nem oldotta békévé az emlékezést. Az ellenkezője történt. Európában életre kelt az új tekintélyelvűség, melynek már nem a család és az állam szent szövetsége, hanem a bizonytalanság, a káosz, a bevándorlás rettenete lett az éltető ereje.

A modernitás véget vetett az egyre tökéletesedő jövőbe vetett hitnek. Visszatért az egyéni szabadságot és méltóságot nem ismerő, csoport-hovatartozás alapján mozgósuló szeretet és gyűlölet ősi típusa. Ez a könyv talán segíthet abban, hogy felismerjük, vajon mennyire tartja markában a múlt a jövőt.

Tulajdonságok

  • 130 x 205
  • 256 oldal
  • ISBN 978-963-098-514-7

További ajánlatunk

Miért nem értik a nők,
amit a férfiak nem…
Eredeti ár: 1 800 Ft
Online ár: 1 440 Ft
Szociálpszichológia mindenkiben
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Tűzben égve
Eredeti ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 792 Ft
Nyugodj le, baszki!
Eredeti ár: 2 800 Ft
Akciós ár: 450 Ft