logo
Ellenfelek / Anya – Counterparts / A Mother
James Joyce

Ellenfelek / Anya – Counterparts / A Mother

Kétnyelvű klasszikusok


Eredeti ár: 1 490 Ft

Olvasd, hallgasd, gyakorold!

Szeretsz olvasni?
Élvezed az angoltanulást?
Itt egy nagyszerű lehetőség, hogy
e két szenvedélyt összekösd

Az itt olvasható két elbeszélés James Joyce 1914-ben megjelent Dublini emberek című novelláskötetéből való. Az elbeszélői pályája kezdetén álló Joyce máris képes megragadni és illúziók nélkül ábrázolni szülővárosa életének jellemző vonásait. Mindkét elbeszélést belengi a vereség hangulata. Az Ellenfelek főszereplője, Farrington áldozat és hóhér egy személyben: kishivatalnok egy közjegyzői irodában, állandó pénztelenséggel és alkoholfüggőséggel küzd. Unottan és hanyagul végzi a munkáját, összetűz főnökével, majd a munkanap végén elzálogosítja az óráját, és a pénzzel a kocsmába megy. Miközben minden pénzét elissza, a vereségek sora is folytatódik, s amikor dühösen és megalázottan hazaér, minden frusztrációjáért kisfián vesz „elégtételt”.

Az Anya címszereplőjét, Kearney asszonyt megnyomorítja a szerelem nélküli házasság, és meghiúsult álmait lányán, Kathleenen keresztül akarja megvalósítani. Az ifjú zongoristát egy ír függetlenségi szervezet felkéri zongorakísérőnek négy dublini hangversenyre. A dolgok azonban nem a tervek szerint alakulnak, s a kudarcban anya és lánya megszégyenülésén túl világossá válik a mozgalom erkölcsi katasztrófája is.

A Dublini emberek szürke világa valóban reménytelen, és nincs megváltás – ezt a szerző finom iróniája csak még nyomasztóbban jeleníti meg.

 

A hangoskönyv letölthető a https://www.englishgreatstories.com/ címen!

Tulajdonságok

  • 160 × 210 mm
  • 96 oldal
  • letölthető hangoskönyvként
  • ISBN 978-963-098-859-9

További ajánlatunk

Drakula vendége – A cigányasszony jóslata

Eredeti ár: 1 490 Ft
Benjamin Button különös élete – The Curious Case…

Eredeti ár: 1 490 Ft
Holnap – To-morrow

Eredeti ár: 1 490 Ft
Új Zrínyiász

Eredeti ár: 995 Ft