logo
S. P. Q. R.

Jelenleg nem rendelhető

Mary Beard

S. P. Q. R.

Az ókori Róma története

Az ókori Róma fontos számunkra, hiszen még ma is a birodalom, annak hódításai és túlzásai történetével mérjük össze magunkat, és a polgárjogról, a terrorizmusról meg az egyéni jogokról Rómában folytatott viták a mai napig befolyásolják a polgári szabadságról alkotott felfogásunkat.

A római történelem ezer esztendejét átfogó SPQR megkapó részletességgel mutatja be, hogyan vált Róma egy közép-itáliai jelentéktelen kis porfészekből a világ első szuperhatalmává. Miközben új megvilágításban mutatja be a római kultúrát a folyóvíztől a demokrácia intézményéig és a rabszolgaságtól a migrációig, Mary Beard azt is elénk tárja, hogyan gondolkoztak a rómaiak magukról és az elért vívmányaikról. 

A rómaiak által használt SPQR rövidítés az államukat jelöli: Senatus PopulusQue Romanus, „a római senatus és nép” – és e nagyszerű könyv az ő történetükről nyújt lebilincselő és minden részletre kiterjedő beszámolót.

 

„Igazi mestermű!... A népszerűsítő történetírás ragyogó példája, amely az olvasót magával ragadja, de tárgyát soha nem egyszerűsíti le, és a nagy erővonalak felvázolása mellett azokat az apró részleteket is szemünk elé tárja, amelyek a távoli múltba életet lehelnek.”

Economist 

 

„Beard a város sikerének titkát olyan éles, mindent megvilágító fényben tárja föl, amelyet mindeddig sehol másutt nem tapasztaltam.”

The New York Times 

 

„Ha Mary Beard annak idején támaszuk lehetett volna, a Római Birodalom mind a mai napig állna.”

Daily Mail

Tulajdonságok

  • 155 x 230 mm
  • 480 oldal + 16 oldal képmelléklet
  • ISBN 978-963-099-317-3

További ajánlatunk

Gondolatok az ember történetéről
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
Lángoló világ
Eredeti ár: 8 990 Ft
Online ár: 7 192 Ft
Letűnt korok - Elveszett városok
Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 Ft
100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból
Eredeti ár: 4 500 Ft
Online ár: 3 600 Ft