logo
A sárga csillag gyermekei
Mario Escobar

A sárga csillag gyermekei

Eredeti ár: 3 800 Ft
- Nyári katalógus (szept. 30-ig) -
Akciós ár: 3 040 Ft

Az Auschwitzi bölcsődal szerzőjének új regénye!

1942 augusztusa. Jacob és Moses Párizs német megszállása idején éppen a városban tartózkodik nagynénjüknél. Szüleik – neves német zsidó drámaírók – nála helyezték biztonságba fiaikat, amíg sikerül oltalmat találni az egész családnak. De mielőtt a Stein család újraegyesülhetne, Párizsban megkezdődik a zsidók tömeges összegyűjtése. A nácik felügyelete alatt a francia csendőrök elfogják a fiúkat is, és a Téli velodromba viszik őket, abba a hatalmas, komor épületbe, ahol sok ezer francia zsidót gyűjtöttek össze, hogy aztán koncentrációs táborokba hurcolják őket.
Jacob és Moses tudja, hogy menekülniük kell, ha életben akarnak maradni. Nincs azonban más a kezükben, mint néhány Dél-Franciaországból érkezett levél, amelyek a szüleikhez vezethetik őket. Minden sarkon veszély leselkedik rájuk, és a fiúk egymáson kívül senki másra nem számíthatnak. A megszállt országon át gyalog kelnek át. Elképesztő útjuk során sok idegennel találkoznak, bátor lelkekkel, akik saját biztonságukat kockáztatva segítik a gyerekeket, némelyikük pedig a legmagasabb árat is megfizeti amiatt, hogy segítette a két kis háborús menekültet.
Ez az inspiráló regény a család erejét és az emberi szellem kitartását mutatja fel a történelem legsötétebb pillanataiban.

Tulajdonságok

  • 125 x 200 mm, füles kartonált
  • 400 oldal
  • ISBN 978-963-099-999-1

További ajánlatunk

Romkocsma
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Emlékezz rám!
Eredeti ár: 3 800 Ft
Akciós ár: 3 040 Ft
Fegyvertelenül a tűzvonalban
Eredeti ár: 2 800 Ft
Online ár: 2 240 Ft
Apák és fiúk
Eredeti ár: 1 800 Ft
Online ár: 1 440 Ft