logo
Zsákutca két irányból – Köszönjük neked Kondukátor!
Kőrössi P. József

Zsákutca két irányból – Köszönjük neked Kondukátor!

-20%
3 600 Ft
2 880 Ft

A sorstörő, vagy éppen sorsokat felemelő történetek sohasem érnek véget a diktatúra bukásával, a kor (test)szagát, a leheletét érezzük, a túlélés csodáját látjuk gyermekeink mosolyában is.

Évekig, csaknem tíz éven keresztül készültek ezek az olykor tragikus, máskor humoros, vidám, de leginkább tragikomikus történetek, amelyek a Ceuşescu féle diktatúra működését írják le sajátos, mindig az áldozat különleges szemszögéből. Egy részük velem és legszűkebb környezetemben történtek meg, másokat hallottam, de olvashatnak itt olyan anekdotákat is, amelyeket elmeséltettem.

A vegyes műfajú kötetben néhány novella is található, ezek is a huszadik század második felének egyik legdurvább, Európában talán a legszörnyűbb diktatúrájának természetrajzát adják. A sokszor groteszk, egyben abszurd történetek mögött pedig szinte minden esetben ott lebeg kísértetként maga a kondukátor, de a mindekori imádott, gyűlölt vezető is. A mai napig csak humorral képes az ember feldolgozni. Így volt ez akkor is. A történeteket mi vidámítottuk magunk köré. Ma már egy nagy-nagy, országnyi, európányi vidám, életmentő kocsmában ülünk és szórakoztatjuk akkori és jelenkori önmagunkat.

A sorstragédiák egyre humorosabb, egyre viccesebb, egyre szellemesebb, egyre szürreálisabb történetekben élnek tovább. Olyan most már, mintha nem tehettünk volna mást – kitaláltuk. (Kőrössi P. József)

Tulajdonságok

  • 148 x 210 mm, füles kartonált
  • 304 oldal
  • ISBN 978-963-54-4207-2

További ajánlatunk

Két tűz között
2 690 Ft 300 Ft
-89 %
A szerelem lexikona
1 800 Ft 1 530 Ft
-15 %
A titkosügynök három esküvője
2 990 Ft 300 Ft
-90 %
Sorstöröttek
2 800 Ft 2 380 Ft
-15 %