Borítókép: Rejtély a Riviérán
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 130 x 205 mm, füles kartonált
  • 400 oldal
  • ISBN 978-963-544-331-4

Laurie R. King Rejtély a Riviérán

Sherlock Holmes és Mary Russell nyomoz

Eredeti ár: 3 990 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 394 Ft

Monte-Carlo, 1925 forró nyara, a jazz aranykora. Franciaország egykor álmos tengerpartja élettel teli, zenés teraszairól amerikai nyaralók bámulják a Riviéra fényeit. A kaszinókban  vagyonokat nyernek, veszítenek, lopnak és rejtenek el néha. Amikor Mary Russell és Sherlock Holmes megérkeznek, a nyomozópáros újfajta örömökkel, régi bűnökkel, vakító napfénnyel, lüktető jazz-zel és új vonzalmakkal néz szembe.

A minden lében kanál Russell gyorsan összebarátkozik az elbűvölő amerikai házaspárral, Sara és Gerald Murphyvel, akiknek pompás tengerparti élete híres írókat és művészeket vonz, de néhány, a monte-carlói alvilághoz tartozó bűnözőt is. Murphyék társasága számos hírességnek ad ihletet F. Scott Fitzgeraldtól Pablo Picassóig, ám 1925 nyarán Russell számára a legérdekesebb a társaság új tagja: a Holmes házaspár egykori házvezetőnője, Mrs. Hudson, akit nem látott, amióta az asszony elmenekült Angliából egy gyilkosság hamis vádja elől.

  Amikor Mrs. Hudson nappalijában rátalálnak egy fiatalember hullájára, ismét ő az első számú gyanúsított. Russell biztos Mrs. Hudson ártatlanságában, Holmes azonban nem. Ám az idős asszony színes múltja már régóta feszültség forrása kettejük között. Mindeközben a veszélyes játékosok, akik irányítják Monte-Carlo pompás kaszinóit, semmitől nem riadnak vissza, hogy megakadályozzák, hogy a nyomozópáros megtudja azt, amire Mrs. Hudson fiatalkorának története fényt deríthet.

  A Riviéra az a hely, ahol a kincs talán hamis, a szerelem pusztíthat, és ahol az élet – ahogy Mary Russell és Sherlock Holmes is tapasztalja – akkor is olcsó lehet, ha tömör aranyból van.   

 A Sherlock Holmes és Mary Russell nyomoz című sorozat rendkívül izgalmas és szórakoztató indítókötetét tartja kezében az olvasó.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok