logo
Az Európai Unió története
Berend T. Iván

Az Európai Unió története

Integráció, populizmus, nacionalizmus

Eredeti ár: 3 990 Ft
- Történelem katalógus akció -
Akciós ár: 3 192 Ft

„Ezt a kötetet tanúságtételként ajánlom az olvasóknak mindarról, amit megtanultam. Bemutatom az Európai Unió történetét a megszületésétől, amikor csupán egy idea volt (most már egy évszázada), a megvalósulásán át a jelenkor válságáig. Ezen az úton találkozni fogunk az elgondolás megfogalmazóival; idealista álmodozókkal és az integráció mellett elkötelezett, kalkuláló, pragmatikus politikusokkal, akik meghatározó szerepet töltöttek be Európa építésében. Bemutatom az integráció rövidlátó, hataloméhes, nacionalista-populista ellenségeit is, akik meg akarják állítani ezt a projektet, igyekezve aláásni azt. Bemutatom a modern európai integráció teljes történetét a kezdetektől a sikeres és válságoktól terhes időszakokon át a gyakran zavaros, de mindig kihívást jelentő nemzetközi környezetben. Ez a könyv a tanú beszámolója, aki átélte ezt a korszakot, és a történészé, aki elkötelezetten kutatta.” (Berend T. Iván)

Berend T. Iván könyve átfogó képet ad az európai integráció történetéről az Európai Egyesült Államok gondolatának a megszületésétől a mai napig. Kritikai elemzés tárgyává teszi az Egyesült Államok különleges szerepét az integrációs folyamatban, illetve az Európai Unió bővülésében és evolúciójában. A könyv vizsgálja az Európai Unióról kialakult jelenlegi képet és a bonyolult válsághelyzetet, ami a Covid–19 világjárvány nyomán kialakult.

Bár a könyv elsősorban Európával foglalkozik, a szerző néhány más ország szerepét is vizsgálat tárgyává teszi. Foglalkozik a Törökországból, Oroszországból, az Egyesült Államokból és Kínából kiinduló ellenséges tényezők előretörésével és különösképpen a brexit lefolyásával és kimenetével. Térképek segítenek abban, hogy a bővülési folyamatot az olvasó könnyen nyomon kövesse.

 

Tulajdonságok

  • 160 x 230 mm, füles kartonált
  • 352 oldal
  • ISBN 978-963-544-453-3

További ajánlatunk

100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból
Eredeti ár: 4 500 Ft
Akciós ár: 3 600 Ft
Hírhedt diktátorok végnapjai
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Merényletek Hitler ellen
Eredeti ár: 3 400 Ft
Akciós ár: 2 720 Ft
A világ története 500 vasútvonal mentén
Eredeti ár: 7 500 Ft
Online ár: 6 000 Ft