logo
Holdhomok
Móritz Mátyás

Holdhomok

-15%
1 990 Ft
1 692 Ft

Móritz Mátyás könyvének egyik legfőbb erénye a sokfélesége. Hiszen a Holdhomokban olvashatunk szociális érzékenységről tanúbizonyságot tevő szövegeket éppúgy, mint a könyvkiadók világát belülről, ironikusan-szarkasztikusan megjelenítő novellákat, vagy boszorkányokat, legendákat megelevenítő írásokat, melyek átkokra, bűnügyekre épülnek – sőt még a világ jelenlegi állapotára, a koronavírusra is reagál a szerző. 

Móritz a magas irodalom és a lektűr jegyeit ügyesen ötvöző, rövid, lényegre törő történetei sokat tudnak arról, miként, milyen természetességgel tud félrecsúszni egy ember élete vagy egy párkapcsolat. Egyáltalán: az emberi psziché működésmódjáról. Ha az elején a szociális érzékenységet említettük, úgy említhetnénk egyszerűen csak a szövegeken átütő érzékenységet is. És mindjárt utána a dicséretes valóságismeretet.

Az írót az is foglalkoztatja, hogyan hat a hétköznapok valósága az írásra, a művek születésére. Alkotói műhelyébe invitál minket, megmutatva, hogyan is születik egy szöveg, milyen munkafázisokon megy át. Sokat tud a kiadók világáról, és ahogy erről mesél, az új színt jelent az irodalmi palettán: hiszen eddig jobbára például szerkesztők, a kiadói hierarchiában magasabban elhelyezkedő személyek nézőpontjából hallhattunk a könyvkiadókról, de itt most alulnézetből, egy raktáros szemszögéből olvashatjuk az egyszerre vaskos humorú és szívfájdító történeteket.

Aki Móritz Mátyás novelláit elolvassa, bizonyosan többet fog tudni a világról, mint előtte.

Tulajdonságok

  • 148 x 210 mm, puhatáblás
  • 208 oldal
  • ISBN 978-963-54-4158-7

További ajánlatunk

Híres gyerektörténetek
3 400 Ft 2 890 Ft
-15 %
Anna Karenina lánya
2 990 Ft 2 542 Ft
-15 %
Kopaszkutya és a többi
3 400 Ft 2 890 Ft
-15 %
Véres patkányirtás idomított görényekkel
2 990 Ft 499 Ft
-83 %