Borítókép: Földieknek látszók
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 210 x 268 mm, keménytáblás
  • 240 oldal
  • ISBN 978-963-544-379-6

Kozák Péter Földieknek látszók

Női szentek és boldogok

Eredeti ár: 6 990 Ft
Online ár: 5 592 Ft

A gazdagon illusztrált kötet a magyarság történetének első háromszáz évét tizenkét szent vagy szentéletű boldog nő alakján keresztül mutatja be. A szentekről és boldogokról azt hihetnénk, hogy önmegtagadó, imádságos, nem egyszer aszketikus életük kiáltó ellentétben állt világi kortársaik tevékeny mindennapjaival. Természetesen minden szent és szentéletű boldog élete, tettei Jézus Krisztus evangéliumát és kegyelmét hirdette. Valójában valamennyiük élete küzdelmes volt, tele gyarlósággal, hibával, szerencsés és szerencsétlen döntések sorozatával, rendkívüli jellemük azonban a magyarság sorsdöntő pillanataiban felülemelkedett minden addigi kétségen és korláton.

Talán egyetlen fejedelmi család sem adott annyi szentet, mint a három évszázadon át uralkodó Árpád-ház, talán egyetlen történelmi korszakban sem élt annyi női szent és szentéletű női hitvalló, mint az Árpád-kori Magyar Királyság területén. Az uralkodói dinasztia szentjein kívül kötetünk megemlékezik a keresztény hitet a külhonban terjesztő magyarországi uralkodónőkről és fejedelemasszonyokról.

Az Árpád-kori Magyar Királyság a szentek országa volt, különleges kötetünk az első magyarországi női szentekre és boldogokra emlékezik.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok