Borítókép: Lángoló világ
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 189 x 246 mm, keménytáblás
  • 448 oldal
  • ISBN 9789635445523

Dan Jones, Marina Amaral Lángoló világ

A hosszú háború 1914-1945

Eredeti ár: 8 990 Ft
Online ár: 7 192 Ft

Az 1914 és 1945 közötti események „az írott történelem két legnagyobb katasztrófájának tekinthetők”, ahogyan Winston Churchill fogalmazott. Könyvünk ezeket a rettenetes, ugyanakkor izgalmas háborús éveket járja körül. Oldalain maga az élő, színes történelem jelenik meg.

A kötet 200, eredetileg fekete-fehér fényképet tartalmaz, melyeket Marina Amaral brazil képzőművész utólag gondos munkával színezett ki. Minden képhez tartozik egy rövid leírás is a neves történész, Dan Jones tollából, amely kontextusba helyezi a látottakat. A könyvben szereplő események többé-kevésbé időrendben követik egymást, így egyesével, vagy akár a kötet sorrendjében folyamatszerűen is tanulmányozhatók.

A szerzők célja korántsem az, hogy gyökeresen új értelmezést adjanak a felidézett eseményeknek. Sokkal inkább arra ösztönzik az olvasót, hogy más fényben lássa azokat a történeteket, amelyeket talán már sokszor hallott, és ráébredjen – ahogyan de Gaulle tette Bar-le-Ducben 1946-ban –, hogy mindez velünk történt.

Emlékeztessenek a kötetben látható képek mindannyiunkat arra, hogy világunk törékeny. Nem is gondolnánk, milyen kevés is elég ahhoz, hogy újra lángra kapjon.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok