logo
Szerelmes istennők
Szunyogh Szabolcs

Szerelmes istennők

Eredeti ár: 3 600 Ft
- Női olvasmányok katalógus -
Akciós ár: 2 880 Ft

Az ősmítoszok gyakran brutálisak és heves erotika fűti át őket, nyilván nem függetlenül attól a ténytől, hogy fiatal emberekből állt a törzs, harmincöt-negyven évesnél idősebbek már ritkán akadtak. Feltűnő azonban, hogy ezen túl is milyen sok mitológiában bukkan fel néhány nagyon hasonló történet.

Az egyik ilyen jellegzetesség, hogy a szerelemistennők történetei vagy elválaszthatatlanul összekapcsolódnak a teremtés-történetekkel, vagy más módon fejezik ki a teremtő erő és a szexualitás közvetlen kapcsolatát.  Más szóval, őseink az égi csillagot és azt, ami barátnőjük szemében ragyogott, összetartozónak vélték.

Ókori őseink nem tartották bűnnek a testi szerelmet – feltéve, hogy a kölcsönös önkéntességen alapult. Így teremtették meg önmagukban az állatból az embert. Ennek az ősi erotikának, ami minden történeten átüt, a legfontosabb szava a teremtés. Humanista, humanizálódott önmagunk megteremtése.

Ennek titka az, amivel Aphrodité búcsúzik az olvasótól. Szerezz örömet, halandó, de ne csak magaddal törődj. Törekedj arra, hogy boldogságot teremts. Tízparancsolat-súlyú alaptörvény ez. Halhatatlanokká nem válunk, de emberré talán igen, cserébe a szép istennő, Aphrodité arany ragyogással borítja világunkat.

Tulajdonságok

  • 130 x 200 mm, füles kartonált
  • 324 oldal
  • ISBN 978-963-517-365-5

További ajánlatunk

Új Testamentum
Eredeti ár: 8 900 Ft
Online ár: 7 120 Ft
A hit palotái
Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 3 992 Ft
Karácsonyi rejtély
Eredeti ár: 3 990 Ft
Akciós ár: 1 499 Ft
Héroszok
Korábbi ár: 4 190 Ft
Akciós ár: 4 792 Ft