Borítókép: BBC History - XI. évfolyam, 11. szám (2021. november)
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Litván Dániel, Békés Csaba, Gulyás Martin, Eörsi László, Gyarmati György, Rainer M. János, Zahorán Csaba, Pritz Pál, Benda László BBC History - XI. évfolyam, 11. szám (2021. november)

A világtörténelmi magazin


Eredeti ár: 895 Ft

A BBC History magazin novemberi számának fő témája:
Forradalom vagy puccs? Magyarország 1918-1919-ben. Hat magyar történész járja körül, hogyan került hatalomra Károlyi Mihály, majd Kun Béla, milyen bel- és külpolitikai kihívásokkal kellett szembenézniük. Ablonczy Balázs a Trianon előtt és után Magyarországra özönlő menekültek helyzetét elemzi.

Ki volt a Napkirály börtönében raboskodó rejtélyes Vasálarcos? Milyen előítéletek vették körül évszázadokon át a nők gyógyítását? Hogyan emelkedett fel és bukott meg a 19. században egy indiai nagyhatalom, a Szikh Birodalom? Miért állíthatjuk azt, hogy a középkor számos kérdésben - például a klímaváltozás, a járványok utáni társadalmi elégedetlenségek vagy éppen a tudomány forradalma miatt - nagyon is hasonlít a mi korunkhoz? Brit történészek vizsgálják a fenti témákat.
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a novemberi BBC History lapjain.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok