Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 5. szám (2022. május)
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Balogh Judit, Benda László, Benkő Elek, B. Szabó János, Egyed Ákos, Földes György, Paksa Rudolf, Sándor Klára, Szakál Imre, Szále László BBC History - XII. évfolyam, 5. szám (2022. május)

A világtörténelmi magazin


Eredeti ár: 1 195 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.

A BBC History magazin májusi számának fő témái:
A székelyek története: öt magyar kutató elemzi a székelység eredetét, letelepedését, szokásait, kiváltságait, hadi jelentőségét, rovásírását.. Egyed Ákos a székelység eredetéről és megtelepedéséről szóló bizonyítékokat mérlegeli. Benkő Elek a székelyek középkori településeiről, társadalmáról, gazdálkodásáról ír. Balogh Judit végigkíséri a kiváltságok, tisztségek és szervezetek megerősödésének, kiüresedésének és megszűnésének állomásait. B. Szabó János a több hadjáratban sorsdöntő székely hadakról és békeidős szerepükről közöl áttekintést. Sándor Klára ismerteti, hogy kik, milyen széles körben és miért használták a rovásírást.
További kiemelt témák a lapban: valóban elkezdődött Putyin utolsó évtizede 2012-es elnöki újraválasztásakor ? Melyik volt a focitörténelem első magyar "aranycsapata"? Hogyan fogadták az 1914-es belga menekülteket Angliában? Mi hajtotta a boszorkányvadászokat? Becsületes, tisztességes ember volt-e Oliver Cromwell, vagy épp ellenkezőleg? Hogyan étkeztek a Kárpát-medencében a középkor végén és az újkor első századaiban?
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a májusi BBC History lapjain.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok