Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 1. szám (2022. január)
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Ablonczy Balázs, ifj. Bertényi Iván, Jeszenszky Géza, Mitrovits Miklós, Paksa Rudolf, Palasik Mária, Szále László, Valuch Tibor BBC History - XII. évfolyam, 1. szám (2022. január)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 895 Ft
Korábbi ár: 537 Ft
- Anyák napi akció -
Akciós ár: 448 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.
A BBC History magazin januári számának fő témái:

Magyar miniszterelnökök - öt meghatározó kormányfő portréja a 20. századból: Tisza István, Bethlen István, Teleki Pál, Nagy Ferenc és Antall József életpályájának és tetteinek elemzése.
Miként történhetett, hogy Thomas Becket canterburyi érsek meggyilkolását követően sokkal nagyobb befolyást gyakorolt az állam és egyház kapcsolatára, mint azelőtt? Mit ért el VIII. Henrik az angliai kolostorok feloszlatásával? Mi volt az a bűntény, amelyben maga Arthur Conan Doyle is nyomozott? Milyen előítéletekkel néztek szembe a régésznők az 1930-as években, és milyen eredményekkel büszkélkedhettek? Hogyan "rabolta ki" az ókort a modern szélsőjobboldal, hogy rasszista nézeteit alátámassza? Brit történészek vizsgálják e kérdéseket.
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a januári BBC History lapjain.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok