logo
Pompeji
Mary Beard

Pompeji

Egy római város élete

Eredeti ár: 6 500 Ft
- Nyári katalógus (szept. 30-ig) -
Akciós ár: 5 200 Ft

A Vezúv Kr. u. 79-es kitörése során eltemetett dél-itáliai város, Pompeji romjai és a közöttük lenyűgöző bőségben megtalált régészeti leletek egyedülálló bepillantást nyújtanak a Római Birodalom mindennapjaiba.

A szerző, a televíziós ismeretterjesztő műsorokból is jól ismert Mary Beard cambridge-i ókortörténész professzor számos forrás és kép segítségével, óriási anyagismerettel, rendkívül olvasmányosan és eleven, személyes stílusban, sok-sok egyedi történeten keresztül mutatja be Pompeji életének számos vonását. Az utcákat és épületeket, a lakóházak díszítését és a falfestményeket, a város politikai és társadalmi szerkezetét, a szórakozási formákat a gladiátorjátékokkal és színházi előadásokkal, „a test gyönyöreit” az étkezési szokásoktól a szexuális kultúrán át a fürdőkig, valamint az istenek tiszteletének formáit.

Mindeközben a kötet leszámol számos mítosszal és tévhittel is, kezdve rögtön a kitörés időpontjával (mely valószínűleg későbbre esett, mint azt a történészek gondolták), és a kitörés követelte áldozatok számával (mely feltehetőleg kevesebb mint tíz százaléka volt a város összlakosságának, tekintve, hogy a többségnek sikerült elmenekülnie).

A szerző legfőbb célja, hogy amennyire csak lehet, közel hozza a mai olvasóhoz a Pompejiben egykor élt embereket, akiknek életét nyomon követve meglepően sokszor magunkra ismerünk.

Tulajdonságok

  • 157 x 230 mm, keménytáblás, védőborító
  • 496 oldal
  • ISBN 978-963-544-657-5

További ajánlatunk

Bura Károly cigányprímás
Eredeti ár: 3 600 Ft
Online ár: 2 880 Ft
Regélő Róma
Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 392 Ft
Leonardo da Vinci - Bookazine
Eredeti ár: 1 890 Ft
Akciós ár: 690 Ft
Báthory Erzsébet
Eredeti ár: 3 990 Ft
Akciós ár: 3 192 Ft