Borítókép: Kesjár Csaba 60  - A teljes történet
Megjelent: 2022
Tulajdonságok
  • 165 x 220 mm
  • 352 oldal
  • ISBN 9786158144032

Harle Tamás Kesjár Csaba 60 - A teljes történet

Eredeti ár: 5 980 Ft
Online ár: 4 784 Ft

"Bármennyire is kegyetlenül hangzik, az autóversenyzés
minden szabályát vérrel írták."

"És jön a kanyar, és jön a tó, és jön a korlát... és jött a halál."

Sikeres volt és jóképű, akár egy filmszínész. Kamaszok példaképe, tinilányok bálványa. Tényleg autóversenyzőnek született, és idehaza mindenki azt remélte, ő lehet az első magyar Forma-1-es pilóta. A Hungaroringet "neki építették".

Kesjár Csaba magyar autóversenyző 1988. június 24-én egy németországi Forma-3-as futam szabadedzésén szenvedett tragikus balesetet. Ott vesztette életét, ahol a legjobban szeretett lenni: a versenypályán. Csaknem kétszáz kilométeres sebességgel csapódott a pályát övező szalakorlátba. Mindössze 26 éves volt. Idén töltené be a 60-at.

Magyarország megrendülten fogadta a tragédia hírét - és több mint három évtized elteltével még mindig rengetegen őrzik emlékét a szívükben. Emlékezetünkbe a fiatal arc ívódott, felfoghatatlan, hogy immár a nyugdíjas éveit taposná... ha itt lenne velünk.

A szerzőként és szerkesztőként immár több mint 20 kötetet jegyző Harle Tamás rendkívüli alaposssággal és irodalmi igényességgel megírt könyve végigkíséri a tragédia előtti napokat, a magyar pilóta huszonhat évét; részletesen bemutatja és tárgyalja a baleset okait, a szerződések üzleti hátterét; ám mindezek mellett megismerjük a négygenerációs Kesjár versenyzői dinasztia izgalmakban és látványos sikerekben bővelkedő történetét is. A könyv hosszú útra visz: egy teljes évszázados utazásra.

Dokumentumregény, oknyomozó riportkönyv és interjúkötet 352 oldalon át mindazoknak, akik ismerték Kesjár Csabát - és mindazoknak, akik kíváncsiak Magyarország egykori kedvencének életútjára.

"Ha a félelem érzése megvan az emberben,
nem hiszem, hogy el lehet nyomni. De nekem nincs időm félni"
- Kesjár Csaba

Cikkek:

Forbes: A remény hercege, akin dollármilliókat akart keresni a szocializmus

Képmás: 34 év után is titok övezi a halálát – 60 éves lenne Kesjár Csaba, a reményeink egykori hercege

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok