Borítókép: Rémes betegségek, meghökkentő gyógymódok
Kossuth Kiadó 2023
Tulajdonságok
  • 170 x 227 mm, puhatáblás
  • 256 oldal
  • ISBN 978-963-636-068-9

Jonathan J. Moore Rémes betegségek, meghökkentő gyógymódok

Eredeti ár: 7 490 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 4 494 Ft

A gyógyítás-orvoslás legsötétebb korszakaiba nyerhetünk betekintést a kötet oldalain. A nagy járványok pusztító útját követve bizonyítást nyer, hogy a mikrobák és a vírusok az emberi történelem nagy alakítói: királyságok, birodalmak, népek sorsát, hadjáratokat, háborúkat befolyásoló lények. Diadalmenetüket felfakadó gennyhólyagok, üszkös végtagok és borzalmas sebek kísérték. 

A betegek évszázadokon, évezredeken át hiába várták kínjaik enyhítését, a gyógyításra tett kísérletek, a kezelések néha nagyobb szenvedést okoztak, mint maguk a kórokozók. A rettenetes fogászati beavatkozások, a jégcsákánnyal végrehajtott lobotómiák, az érvágások és a hólyaghúzások arról tanúskodnak, hogy az orvosi szakma gyakorlói, ha hatékonyak nem is, de mindig rendkívül találékonyak voltak.

Ismert, hogy a kanyaró és a fekete himlő tehető felelőssé az amerikai őslakosok nagy részének haláláért, a kiütéses tífusz pedig pusztítóbb volt Napóleon seregére nézve, mint a legendás orosz tél. Na de hallott már valaki Tífuszos Maryről, aki nem hitt a kézmosásban, vagy a Blossom nevű tehénről, amely megmentette az emberiséget a fekete himlő borzalmaitól? 

A rémisztő orvosi illusztrációk és a különféle betegségek morbid, ám lebilincselő bemutatása után az olvasó alig bírja letenni a könyvet – vagy ha mégis, hát csak rövid időre, hogy ösztönösen a fertőtlenítőszerért nyúlhasson.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok