Borítókép: BBC History - X. évfolyam, 10. szám<br> (2020. október)
Kossuth Kiadó 2020
Tulajdonságok
  • 215 x 285 mm
  • 84 oldal
  • színes illusztrációkkal, fotókkal
  • ISBN 20625200

BBC History - X. évfolyam, 10. szám
(2020. október)

A világtörténelmi magazin


Eredeti ár: 895 Ft

Népszerű ismeretterjesztő, informatív, színes havilap a történelem iránt érdeklődőknek.

A 2020. októberi lapszám központi témája az ókori Róma a császárok korában. Olvashatunk a Nero nevéhez tapadt botrányokról és bűnökről, a legbefolyásosabb asszonyok életútjáról, valamint arról, milyen viszonyok között éltek a keresztények és a zsidók az Örök Városban a Krisztus utáni első évszázadban. Janek István a Szovjetunió Szlovákia-politikáját mutatja be a Barbarossa-hadművelet megindítása után, a magyar-szlovák területi viszálykodások összefüggésében. Molnár Judit az 1920-ban elfogadott numerus clausus születésének körülményeit vizsgálja. Részletesen bemutatjuk a hamarosan megjelenő, különleges, A második világháború infografikája című albumot.
   A magazin elhunyt főszerkesztőjére, barátunkra, dr. Papp Gáborra emlékezünk utolsó írásának közlésével, amely a járvány utáni világlehetőségeit vizsgálta, szokásához híven – eltérő nézőpontokból.
   Meddig mentek el a közékori uralkodók, hogy biztosítsák dinasztiájuk fennmaradását?  Milyen fordulat juttatta el a győzelemig az Ázsiában 1942-ben még megosztott és legyőzött brit erőket? Mikor aludtak a legtöbbet az emberek? Ki élte túl a legtöbb merényletkísérletet? Látványtársadalomben élünk? Izgalmas kérdések és izgalmas válaszok a legszínesebb történelmi magazin új számában.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok