Borítókép: BBC History - XI. évfolyam, 2. szám<br> (2021. február)
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 215 x 285 mm
  • 84 oldal
  • színes illusztrációkkal, fotókkal
  • ISBN 20625200

BBC History - XI. évfolyam, 2. szám
(2021. február)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 895 Ft
Korábbi ár: 537 Ft
- Anyák napi akció -
Akciós ár: 448 Ft

Népszerű ismeretterjesztő, informatív, színes havilap a történelem iránt érdeklődőknek.
A februári lapszámból:
A pozsonyi csatát tényleg azért vívtuk, mert ki akarták írtani a magyarokat? Veszprémy László történész részletesen bemutatja, mi az, amit tudunk a pozsonyi csatáról, és mi az, amit nem.
Fő témánk: a magyar arisztokrata családok tagjainak sorsa a huszadik században. Gyáni Gábor terjedelmes írása az arisztokraták Trianon utáni sorsáról, Gudenus János és Szentirmay László cikkéből az "osztályárulóvá" lett főnemesi sarjakról. A
z erdélyi arisztokrácia kálváriája a 20. században.

Különleges fotók: mosolygó emberek a rideg viktoriánus korszakban. 500 éve nem született hozzá fogható asszony: Kasztíliai Izabella. Egy rendkívüli művész élete - ismerd meg a 17. század mellőzött festőóriását. Akik megváltoztatták a világot: a legendás egyiptomi kivonulás története. Mi lett a Szojetunióba szökött kémek sorsa? Ki "villamosította" Budapestet? Hogyan fejlesztették a nagyáruházak a társadalmat a 19. században? Rettegés a fővárosban: időutazás a 19. századi Londonban hét rémtörténeten keresztül. Gareth Williams bemutatja négy halálos betegség védőoltásának történetét 1798 óta. Ki volt az a férfi, akinek ajkát legalább ötmillió nő csókolta?

Olvasson bele!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok