Borítókép: Covid-19
Noran Libro Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 125 x 195 mm, füles kartonált
  • 140 oldal
  • ISBN 978-963-517-307-5

Marton Péter Covid-19

Az egészségtelen politikák ragálya
Progress könyvek

Eredeti ár: 2 600 Ft
Korábbi ár: 1 300 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 560 Ft

Mi kell egy pandémiához? Először is végy egy tojást — jelképezze létezésünk törékenységét —, majd add ezt a tojást egy részeg ember kezébe, akiről biztosan tudható, hogy a tojás törékenységére oda sem hederít majd.

A 2019 őszén világ körüli útra indult új koronavírus-járványhoz éppúgy kellettek a hibás politikák és a rossz politikai döntések, mint a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének képessége az emberi ACE2-receptorokhoz történő csatlakozásra. A kérdésnek a politikai, gazdasági és társadalmi vetületei legalább olyan fontosak, mint a biológiaiak. A járványt kiváltó tényezőket megérteni és a következő járványt megelőzni nem csak a virológia, az epidemiológia, az orvostudomány vagy éppen az ökológia hatáskörébe utalható kihívás. A társadalomtudományok felől is fontos reflektálni rá.

Ebben a kötetben Marton Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense erre vállalkozik, és a pandémiához elvezető és a járványt súlyosbító döntéshozatali folyamatokat tekinti át. Rávilágít a képzelőerő hiányának, az észszerűtlen kockázatkezelésnek és a gondolkodási folyamatok számos egyéb zavarának szerepére a járvány kialakulásában. Ezt követően pedig kitér a járványkezelés elsőbbségének meg nem adásából, a járványkozmetikából, a felelősséghárításból és a járványkezelés szükségszerűen globális léptékének figyelmen kívül hagyásából adódó következményekre. Az elemzés a pandémia bő első esztendejét tekinti át, világléptékben.


További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok