Borítókép: A posztkommunista rendszerek anatómiája
Noran Libro Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 270 x 230 mm, füles kartonált
  • 904 oldal
  • ISBN 978-963-517-235-1

Magyar Bálint, Madlovics Bálint A posztkommunista rendszerek anatómiája

Egy fogalmi keret

Eredeti ár: 9 990 Ft
Korábbi ár: 4 995 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 5 994 Ft

A posztkommunista rendszerek anatómiája az eddigi legátfogóbb munka a rendszerváltó országokban kialakult különféle berendezkedésekről: egységes, koherens fogalmi keretet kínál a térségre jellemző politikai, gazdasági és társadalmi jelenségek megértéséhez.

Masha Gessen, a The New Yorker újságírója szerint: „Ezt a könyvet olvasni olyan, mintha elhúznák a függönyt, és hirtelen bejönne a fény. Minden tisztán láthatóvá válik. A minket körülvevő lápos politikai valóság tapasztalatát felváltja a szigorú, pontos analízis.”

Jan-Werner Müller, a Princetoni Egyetem professzora szerint „ez a fogalmilag igen innovatív elemzés megadja azokat a kifejezéseket és elméleteket, amelyek alapvetőek ahhoz, hogy megértsük a történelmi pillanatot, amiben élünk”.

Szelényi Iván, világhírű magyar szociológus, a Yale Egyetem emeritus professzora pedig kijelentette: „A 1990-es évek óta foglalkozom »a posztkommunista országok változataival«. Mindazonáltal ez a könyv jobb és fontosabb, mint bármi, amit az elmúlt 30 évben csináltam.”

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok