Borítókép: Kádártól Orbánig
Noran Libro Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 135 x 195 mm, füles kartonált
  • 256 oldal
  • ISBN 978-963-517-335-8

Bíró-Nagy András, Éber Márk Áron, Ferge Zsuzsa, Kiss Ambrus, Perintfalvi Rita, Pogátsa Zoltán, Scheiring Gábor, Szalai Erzsébet Kádártól Orbánig

Eredeti ár: 3 900 Ft
Korábbi ár: 1 950 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 340 Ft

Az 1980-as évekig Magyarországon mindenki egyetlen emberre figyelt, Kádár Jánosra. Közös tudás volt, hogy tőle függ, merrefelé mennek a dolgok az országban. A rendszerváltás ígérete az volt, hogy ilyen többé nem lesz. Aztán 2010-től ismét mindenki egyetlen emberre figyel, Orbán Viktorra. Ismét közös tudás, hogy végső soron minden úgy fog eldőlni, ahogy ő jónak gondolja.

Ez a könyv arról szól, hogyan jutottunk csöbörből vödörbe. Az egyszemélyes kormányzás visszatérése ugyanis nem csak úgy megtörtént velünk. A térség többi országában nincs is ilyen. Mi történt Magyarországon 1989 és 2010 között, ami megalapozta az Orbán-rendszert? A Kádártól Orbánig című kötet írásai ezt az utat mutatják be.

Az írások többségében az Új Egyenlőség online társadalomelméleti magazin első öt évében jelentek meg a szerkesztőktől és felkért szerzőktől. A folyóirat egyértelmű világképet képvisel: a szolidaritás, az empátia, az igazságosság, a szabadság, a fenntarthatóság és a gazdasági demokrácia értékeit.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok