Borítókép: BBC History - XI. évfolyam, 6. szám<br> (2021. június)
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 215 x 285 mm
  • 84 oldal
  • színes illusztrációkkal, fotókkal
  • ISSN2062-5200

BBC History - XI. évfolyam, 6. szám
(2021. június)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 895 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 537 Ft

A BBC History világtörténelmi magazin gazdagon illusztrált és olvasmányos ismeretterjesztő havilap a történelem iránt érdeklődőknek.
A júniusi lapszám főtémája: Hitler, Magyarország és a második világháború kevéssé ismert aspektusai. Stephan Malinowski Hitler felemelkedéséről és hasznos idiótáiról; Pritz Pál írása: Hitler Magyarország-politikája; Karsai László világháborús vicceket gyűjtött össze; Richard J. Evans a nácik összeesküvés-elméleteit, Laurence Rees pedig Hitler és Sztálin közös álmait mutatja be. Évfordulók rovatunkban: 80 éve történt - Németország megtámadja a Szovjetuniót, majd Magyarország csatlakozik az agresszióhoz. Disputa: Horthy és a hadüzenet.
További témáink: Cellini, a bajkeverő reneszánsz zseni; detektívnők a 19. század végi New Yorkban; Lévai Csaba az amerikai rasszizmus, Sean Lambert pedig az Antifa mozgalom gyökereit kutatja. Wat Tyler felkelése - parasztlázadás vagy megtervezett katonai akció? Kegyetlen zsarnok, virágzó birodalom - Assur-Bán-Apli uralkodása.
Könyvbemutatók: Magyar miniszterelnökök - történelmi album; A csütörtöki nyomozóklub - döglött akták a nyugdíjasklubban. Történelmi csemege: a zambiai űrprogram  - és sok más érdekfeszítő írás a BBC History júniusi számában.
 

Olvasson bele!

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok